Karamollaoğlu'ndan Konya'daki eyleme tepki!

Karamollaoğlu'ndan Konya'daki eyleme tepki!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Konya ve İstanbul'da İsrail karşıtı eylemlerde polisin takındığı tavra tepki gösterdi

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Taksim’de eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ aktivistleri ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yaşanan olaylar ve basına yansıyan görüntüler, vatandaşların tepkisini çekti.

ekran-goruntusu-2024-04-06-23-27-23.png

KONYA'DA DA TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Geçtiğimiz gün de Anadolu Gençlik Derneği - Milli Gençlik Vakfı tarafından Konya'da düzenlenen eylem sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü ve Valilik tarafından sosyal medyada yapılan açıklamalar tepki çekmişti.

Kültürpark'ta iftar ile başlayan ve on binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen 'Büyük Kudüs yürüyüşü' Mevlana Meydanı'na kadar devam etmişti. Vatandaşlar hep bir ağızdan "İsrail ile ticaret ihanettir, Katil İsrail, işbirlikçi AKP, Laf değil icraat" gibi sloganlar atmıştı.

OLAYSIZ YÜRÜYÜŞ, OLAYLI PAYLAŞIM

Etkinlik sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği'nin paylaşımları vatandaşların tepkisini çekti. Yapılan paylaşımlarda "Katılımcıların arasına sızan bazı kişilerin provokasyon içerikli pankart taşıdıkları ve hakaret içerikli slogan attıkları tespit edilmiştir.Etkinliğin amacına aykırılık teşkil eden pankartlar alandan uzaklaştırılarak slogan atan ve pankart taşıyan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştır" denildi. Paylaşımın hükümet aleyhine atılan sloganlar ve dövizler nedeniyle yapıldığı yorumlandı.

ekran-goruntusu-2024-04-06-23-04-00.png

SAADET LİDERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Olaylar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İsrail'le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür. Dün Konya, bugün İstanbul… İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir. İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanettir. Nokta!" ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ - merhabahaber.com

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum