Karamollaoğlu'ndan 'belediye başkan adayları' açıklaması

Karamollaoğlu'ndan 'belediye başkan adayları' açıklaması

Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin belediye başkan adayları ile ilgili konuştu. Karamollaoğlu, "İttifak yapmayacağımızı daha önce söylemiştik" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde bütün belde, ilçe ve illerde aday gösterme gayreti içinde olacaklarını bildirerek, birinci önceliklerinin üzerlerine alacakları vazifeyi en iyi şekilde yapacak adaylar bulmak olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, "Aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren açıklamaya başlayacağız, ocak ayı sonuna kadar hepsini açıklamış oluruz." dedi.

İLGİLİ BAKAN İHMALLERİ ARAŞTIRMAK YERİNE ÇIKIP DEMAGOJİ YAPIYOR (ANKARA'DAKİ YHT KAZASI)

Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan Karamollaoğlu, "Bu kaza nasıl yaşanmış sorusu hala doğru düzgün cevaplanabilmiş değil? İlgili Bakan konu ile alakalı ihmalleri araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmak yerine ne yazık ki sadece demagoji yapıyor. Neymiş sinyalizasyon sistemi olmazsa olmaz bir sistem değilmiş. Uzmanlar bu hatta sinyalizasyon olsaydı bu kazanın gerçekleşmeyeceğini açık bir şekilde ispat ediyorlar. Öyle görünüyor ki bu iktidarın zihniyeti 1453’te şahi toplarını çizen Fatih Sultan Mehmet’in yanında olsaydı. Fatih’e de aynı tavırla “Şahi planları çizmeye gerek yok” derdi. Çanakkale’de tabyalar kazdıran Sultan Abdülhamid’e, “Boğazı korumak için bu tabyalar ille de şart değil!” derdi. Gökbilimci Ali Kuşçu’ya, Uluğ Bey’e ve nice bilim insanına ihtiyaç duymaz, onların çalışmaları için de ille de şart değil, derdi. Yazık! Çıkıp bir özeleştiri yapmak, noksanınızı görmek, sorumluluğu üstlenmek bu kadar mı zor? Hal bu iken en büyük sorumlu sıfatıyla bakan beyin söyledikleri nasıl yönetildiğimizi açık bir şekilde gösteriyor. Biz bu kazanın içerisinde herhangi bir ihmal var mı? Sorusunun sonuna kadar üzerine gidilmesinin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

 

BİZ ORDUMUZUN MUZAFFER OLMASINI TEMENNİ EDERİZ (FIRAT'IN DOĞUSU OPERASYONU)

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıklarını değerlendiren Karamollaoğlu, "Biz ordumuzun bu operasyonda muzaffer olmasını, milli birlik ve beraberliğimizi tehdit eden bütün terör unsurlarının son bulmasını temenni ederiz. Lakin unutmayalım ki Türkler ve Kürtler aynı bahçenin çiçekleri, aynı milletin evlatlarıdır. Bakınız tarihe; Türklerin bu bölgeye gelmesi ve fetihleri, Afrin’de, Münbiç’te yaşayan Kürt beylerinin davetiyle oldu. Bizans zulmünden korunmak isteyen, dillerini, dinlerini, geleneklerini korumak isteyen Kürt beyleri, bunu ancak Türk kardeşlerinin yardımıyla yapabileceklerini düşündüler ve Alparslan ordusunu davet ettiler. Sultan Alparslan da karşılıksız bir gönül birliğiyle, ortak bir dava uğruna Kürt kardeşleriyle kucaklaştı. Aynı Kürt beyleri, Malazgirt’te Bizans’la savaşan Türk kardeşlerine vefalarını göstererek on bin askerle yardıma geldiler. Tarih ortadadır bu yüzden kardeşliği teşvik etmeli, terör vb sorunları sadece askeri tedbirlerle değil kardeşlik köprüsü ile üstesinden gelmeliyiz" dedi. 

İŞ ALIMLARI TÜRKİYE VATANDAŞLARI İÇİN Mİ AK PARTİ ÜYELERİ İÇİN Mİ?

Yerel seçimler öncesi hükümetin işçi ve memur alımlarıyla ilgili izlediği yönteme tepki gösteren Karamollaoğlu şunları kaydetti; "Hükümet, son dönemde birçok kuruma işçi veya memur alımıyla ilgili ilanlar vermeye başladı. Yerel seçimler için bir yatırım olan bu iş ilanlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet kısmının ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz. Binlerce kişinin başvuru yaptığı kurumlarda, alınacak 20-30 kişinin, daha işe alım süreci başlamadan Ak Parti teşkilatlarında belirlendiğini duyuyoruz. Milletin birliğini ve bütünlüğünü korumak sadece slogan atmakla olmaz. Milletin birliğini işte bu tavrınızla katlediyorsunuz. Sormak istiyorum kurumların açtığı iş başvuruları Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için mi yoksa Ak Parti üyeleri ve yakınları için mi? Ak Parti’ye oy veren kardeşlerimize sesleniyorum, özellikle üniversite okuyan öğrencilere. Bugün ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar. Siz bunlara verdiğiniz her oyla bu adaletsiz sistemin devam etmesini sağlıyorsunuz"  

İTTİFAK YAPMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK, BİZ KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ

Karamollaoğlu, CHP ve İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul'da çıkardığı belediye başkan adaylarının Saadet Partisi tarafından desteklenip desteklenmeyeceği sorusuna, "Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağımızı daha önce de söylemiştik. Ortak aday açıklama, müşterek aday çıkarma kendi takdirleridir, biz kendi adaylarımızı çıkaracağız." yanıtını verdi.

Muhalefet partilerinin kendilerine çekidüzen vermesi gerektiğini dile getiren Temel Karamollaoğlu, siyasiler arasındaki gerginliğin tabana yansıdığını ve kutuplaşmayı artırdığını vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.