Kahramanmaraş’ta 6 Kişilik Hırsızlık Şebekesi Çökertildi

Kahramanmaraş’ta 6 Kişilik Hırsızlık Şebekesi Çökertildi

Kahramanmaraş’ta fabrika ve iş yerine girerek çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştıkları iddia edilen 6 kişilik hırsızlık şebekesi, polisin teknik ve fiziki tabibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre,...

Kahramanmaraş’ta fabrika ve iş yerine girerek çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştıkları iddia edilen 6 kişilik hırsızlık şebekesi, polisin teknik ve fiziki tabibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şehir merkezindeki çeşitli iş yerlerinden çelik kasaları patlamak suretiyle çok sayıda hırsızlık olayının meydana gelmesi üzerine faillerin yakalanması için soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında emniyet ekipleri, Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a hırsızlık amaçlı geldiği iddia edilen 6 kişilik şebekeyi tespit etti. Mehmet K. liderliğindeki çete üyelerini takibe alan ekipler, Gaziantep polisi ile irtibata geçerek zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Soyulan iş yerlerindeki kameralar ve şehrin giriş çıkış noktalarına kurulan Plaka Tanıma Sistemi görüntülerini de izleyen ekipler, zanlıların Kahramanmaraş’a yeniden gelme ihtimaline karşı tedbir aldı.

Alınan önlemelerin ardından zanlıların önceki gün şehre giriş yaparak bir iş yeri çevresinde soygun için keşif yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, dün gece şebeke üyelerini bulunduğu 27 J 4140 plakalı otomobili takibe aldı. Aracı, Kahramanmaraş- Gaziantep karayolunun 4. kilometresinde rutin trafik kontrolü süsü vererek durduran polis, Mehmet K. (35) ve Hüseyin P. (40) Hulusi G. (29) Hasan E. (31) Murat M. (37) ve Ahmet C. (37) isimli 6 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, zanlıların araçlarında yaptığı aramada hilti, matkap, tornavida, alyan takımı ve kasa açmakta kullanıldığı tahmin edilen çeşitli malzemeler ele geçirildi. Şebeke üyelerinin daha öncede Yahya Kemal Mahallesi'ndeki bir işyerinden 450 kilo kumaş, LED TV ve hayvan pazarından 3 adet küçükbaş çaldığı belirlendi.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.