Kadir Gecesi'nde Camide Yer Bulamayan Vatandaşlar Parkta Saf Tuttu

Kadir Gecesi'nde Camide Yer Bulamayan Vatandaşlar Parkta Saf Tuttu

Kainat kitabı Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi verilen Kadir Gecesi’nde vatandaşlar dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara dua etmek için camilere akın etti. Bursada da Ulu Camii’ni dolduran vatandaşlar caminin içi...

Kainat kitabı Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi verilen Kadir Gecesi’nde vatandaşlar dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara dua etmek için camilere akın etti. Bursada da Ulu Camii’ni dolduran vatandaşlar caminin içi kısa sürede dolunca, etraftaki yollarda ve parkta saf tuttu.

Bursa'nın simgelerinden Ulu Camii, her zaman olduğu gibi Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde ihya etmek isteyen Bursalılarla dolup taştı. Caminin içi ve bahçesi tamamen dolunca cemaat cami avlusundan taşarak yollarda saf tutup namazını kıldı. Cami bahçesi de kadınlar tarafından dolunca bu kez camiyi çevreleyen yollarda saf kuruldu. Kadın ve erkeklerin birlikte namaz kıldığı Ulu Camii çevresi büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Cami çevresinde bile namaz kılacak yer bulamayan bir çok insan ise çevredeki diğer camilere gitmek için tarihi camiden ayrılmak zorunda kaldı.

ELLER GAZZE İÇİN AÇILDI

Ulu Camii’nde kürsüye çıkan Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, Kadir Gecesi için özel dua yaptı. Vatandaşların hep bir ağızdan ‘amin’ dediği duada Müftü Emin Ay şunları söyledi: "Yarabbi, şu mübarek gün ve gecelerde gönüllerimiz mahzun, kalplerimiz kırık, mümin kardeşlerimizin atılan bombalarla paramparça olan bedenleri, kumsallarda oynayan çocukların daha annesinin sütünü emen bebeklerin hunharca katledildiği günleri yaşıyoruz. Kalbimiz mahzun, kalbimiz Gazze’de, Filistin’de, Suriye’de, birbirine silah çeken Irak’ta, Arakan’da, Mısır’da, Afrika’da, oruç tutmaları engellenen Doğu Türkistan’da. Nice mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yanında. Onların da huzur içerisinde kalkacakları sahurlar, sürur içerisinde yapacakları iftarlar ve bayramlar nasip eyle yarabbi. Başlarına hayırlı sahipler gönder yarabbi. Zalimleri kahhar isminle kahr-ı perişan et. Aziz memleketimizi de her türlü felaketten ve musibetten, belalardan muhafaza et yarabbi."

KLİMA OLMAMASI VATANDAŞI SIKINTIYA SOKTU

Tarihi caminin klima sisteminin olmaması sebebiyle binlere kişi büyük sıkıntı yaşadı. Özellikle kadınlar başörtülerini yelpaze yaparken erkekler de ellerine geçirdikleri kağıt parçalarıyla serinlemeye çalıştı. Yıllarca konuşulmasına rağmen tarihi yapı olması sebebiyle Ulu Camii'ne klima sisteminin yapılmasına izin verilmediği iddia edildi. Caminin içerisi hınca hınç dolunca sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, tarihi mabede bir an önce klima ve havalandıra sisteminin yapılması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.