Kadınların Yürüyüşüne Polis Engeli

Kadınların Yürüyüşüne Polis Engeli

Siirt’te Demokratik Özgür Kadın Harekete (DÖKH) öncülüğünde Uluslar Arası Kadın Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yapılması düşünülen yürüyüşe polis izin vermedi.DBP il binası önünde toplanan grup, Güres Caddesi’ne yürümek...

Siirt’te Demokratik Özgür Kadın Harekete (DÖKH) öncülüğünde Uluslar Arası Kadın Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yapılması düşünülen yürüyüşe polis izin vermedi.

DBP il binası önünde toplanan grup, Güres Caddesi’ne yürümek istedi. Ancak yolu kapatan polis aralarında Siirt Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve parti kadın meclisi üyesi kadınların bulunduğu gruba izin vermedi.

Belediye Eşbaşkanı Epözdemir, yürüyüşe izin vermediği için polise tepki gösterdi. Emniyet Güvenlik Şube Müdürü ise yürüyüşe yasal olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi.

Kalabalık grup daha sonra bulundukları Cumhuriyet Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatarak eylemlerini burada sürdürdü. DBP Siirt Belediye Meclisi üyesi Müjde Bozan, 25 Kasım tarihinin diktatörlere karşı gösterilen direnişin tarihi olduğunu dile getirerek, kadına yönelik her türlü saldırılara, kadın düşmanı politikalara karşı topyekun dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Daha sonra caddede oynanan skecin ardından grup eylemlerini bitirerek dağıldı. Yaklaşık bir saatlik etkinliğin adından cadde trafiğe açıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.