İstanbul’a hizmet  etmek için gittim

İstanbul’a hizmet etmek için gittim

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Haziran ayında gerçekleştirdiği İstanbul seyahatiyle ilgili bazı çevrelerce yapılan açıklamaların gerçeği çarpıttığını açıkladı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Haziran ayında gerçekleştirdiği İstanbul seyahatiyle ilgili bazı çevrelerce yapılan açıklamaların gerçeği çarpıttığını açıkladı. Başkan Mehmet Tutal, İstanbul’da Seydişehir’e yapılacak hizmetlerle ilgili önemli görüşmelere katıldığının altını çizdi. Bazı çevrelerin sosyal medya aracılığıyla yaptığı “Seydişehir Belediye Başkanı, İstanbul seçimi öncesi Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’a destek olmak amacıyla İstanbul’a gitti” şeklindeki paylaşımlar üzerine açıklama yaptı. Başkan Mehmet Tutal, paylaşımların Seydişehir’de uzun süreden beri devam eden istikrar ortamını baltalamak amacıyla yapıldığını belirtti. Bundan önce görev yaptığımız 5 yıllık sürede alınan tüm kararlarımız Belediye Meclis Üyelerimizin oy birliği ile alınmıştır. Alınan bu kararlarımızı ise Seydişehirli hemşehrilerimizle paylaşarak bilgilendirdik. Bu tür çarpıtılarak yapılan paylaşımlara hemşerilerimizin itibar etmeyeceğine inancım sonsuzdur. Seydişehir sevdamız dün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi. Seydişehir’deki birlik ve beraberliğe gölge düşürelemeyeceğini dile getiren Başkan Tutal, İstanbul seyahatinde yaptığı görüşmeleri de kamuoyu ile paylaştı. Başkan Tutal “İstanbul'da bulunduğum tarihlerde TOKİ Toplu Konut Dairesi Başkanlığında Seydişehir'de ikamet eden fakir,fukara,kimsesiz, şehit ve gazi yakınları ile dar gelirli vatandaşlarımızın Toki 2.Etap konutların yapılması için Toki Başkanlığında girişimlerde bulunarak ikili görüşmelerde bulundum.”

BERABERLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Tutal, sözlerine şöyle devam etti: “Diğer bir konu ise çevreci bir belediye olarak, temizlik hizmetlerimizi daha üst seviyeye taşıyabilmek adına İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaparak 800 Bin TL değerinde iki adet çöp kamyonunu bedelsiz olarak Belediyemiz uhdesine kazandırdık. Seydişehirli hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.

Ayrıca yıllar önce Seydişehir'den İstanbul'a gitmiş orada ikamet eden rektörlerimiz İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof Dr Nuri Aydın,Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Sait Gönen ve hemşehrilerimizle birlik ve beraberliği sağlayacak dernek kurma çalışmaları başlatılmıştır. İstihdam ve yatırım konusunda KONSİAD ve bazı işadamları ile görüşmelerde bulunduk. Seydişehir,Bozkır,Ahırlı, Yalıhüyük bölgesel kalkınma planları üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Yeni göreve gelen muhalif Meclis üyelerimizinden bazılarının genç olmaları, heyecanlarını yönetememeleri bu tür kısır tartışmalarla gündemi meşgul ederek birlik beraberliğimizi ayrıştırabilir. Biz ayrıştırmak ve ötekileştirmek yerine birlik ve beraberliğe, önem veriyoruz. Ahengin, insicamın verimi ve hizmeti artıracağını da çok iyi biliyoruz. Ayrıca bu tür paylaşımların yüz yüze görüşülmesi siyasi etik gereğidir. Çünkü ilçemizde huzur iklimini korumamız gerekiyor. İlçemizdeki huzur esastır. Bu nedenle böyle bir açıklama yapma gereği oluşmuştur"

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.