İsmail Ertekin: Galatasaray Maçı İle Birlikte Çıkışa Geçeceğiz

İsmail Ertekin: Galatasaray Maçı İle Birlikte Çıkışa Geçeceğiz

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Spor Toto Süper Ligi Süleyman Seba sezonunun ilk iki haftasını puansız kapatmalarını adaptasyon sorununa bağladı. Zaman içinde bu sorunun mutlaka atlatacaklarını belirten tecrübeli hoca, "Sakat...

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Spor Toto Süper Ligi Süleyman Seba sezonunun ilk iki haftasını puansız kapatmalarını adaptasyon sorununa bağladı. Zaman içinde bu sorunun mutlaka atlatacaklarını belirten tecrübeli hoca, "Sakat oyuncularımızın da aramıza dönmesiyle birlikte takıma katkı sağlayacağını ve Galatasaray maçı ile birlikte çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum." dedi.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde oynadığı iki maçı da kaybeden takımın son durumu ve cumartesi günü oynanacak Galatasaray maçına ilişkin düşüncelerini açıkladı. Toplantıya Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ile Basın Sözcüsü Cengiz Güneş de katıldı.

Balıkesirspor için yeni olan bir ligde adaptasyon sorunu yaşadıklarını ifade eden tecrübeli hoca, "Biz, bu ligde her maçı kazanabilecek kapasiteye sahibiz. İki maçtaki iki yenilgiyi adaptasyon sorununa ve kazanma coşkumuzun fazla olmamasına bağlıyorum. Ancak zaman içinde bunu mutlaka atlatacağız. Sakat oyuncularımızın da aramıza dönmesiyle birlikte takıma katkı sağlayacağını ve Galatasaray maçı ile birlikte çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum." dedi.

Süper Lig'de devasa bütçelerle kurulan takımlarla mücadele ettiklerine dikkat çeken Ertekin, Balıkesir futbol kamuoyunun kendilerine bize biraz daha ılımlı, biraz daha olumlu yaklaşmasını istedi. "Çünkü şu an ki kurduğumuz takımın kapasitesi belli. Biz bu kapasite ile büyük bir iş çıkarmaya çalışıyoruz." diyen İsmail Ertekin, "Bu işi de çıkaracağız ama sabırsız olursak, kendi kendimizi yersek, 'Ne olacak bu takımın hali' demeye başlarsak bu işin içinden çıkamayız. Burada kaybeden de biz olmayız, hep birlikte kaybederiz. Şu anda puantaj olarak zor durumda görünüyoruz ama ligde puan kaybetmeyen takımda yok. 150 trilyonluk bütçe ile kurulan Trabzonspor'un bile 2 puanı var. Galatasaray'ı yenersek Trabzonspor'un bile üstüne çıkabiliriz, yukarılara tırmanırız." ifadelerini kullandı.

Balıkesirspor'un son iki yılda hep şampiyonluğa oynadığını ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir takım oluştuğunu anımsatan Balıkesirspor Teknik Direktörü, şöyle devam etti: "Yeni sezonda hem içeride hem dışarıda üst üste iki maç kaybetmemiz bizim adımıza bir sorun teşkil ediyor. Böyle kayıplar yaşadığınızda alışıkta olmadığınız için bir şoka girebiliyorsunuz. Beklenti yüksek olunca tepki de olabiliyor. Ama biz bunun üstesinden gelebiliriz. Çünkü biz ne yaptığımızı biliyoruz, ne çalıştığımızı biliyoruz, oyuncularımızın ne vereceğini biliyoruz, her geçen gün iyiye doğru gitmeye devam edeceğiz. Biz hem takım olarak hem teknik ekip olarak hem de yönetim olarak dimdik ayaktayız. Önümüzdeki Galatasaray maçı ile puanları alıp, yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumartesi günü evinde oynayacakları Galatasaray maçı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ertekin, rakibin ligin en güçlü takımlarından biri olduğunu vurguladı. Trabzonspor'un Fenerbahçe maçında kazanmak için değil kaybetmemek için oynadığını aktaran tecrübeli hoca, "Zaman zaman böyle maçlarda oynanır. Bizimde böyle oynayacağımız maçlar olacak. Önümüzdeki Galatasaray maçı da bunlardan biri. Baktığınızda şu anda ülkenin en iyi takımlarından birisi. Bizde ona göre bir şablon, ona göre bir düzen kurmalıyız. Doğru mantalitede oynamalıyız. Devamlı kazanma mantalitenizi ortaya koyarsanız bazen iki maçı üst üste kaybedebilirsiniz. Bu tür kaybetmeme adına oynamakta fayda var."

Galatasaray maçı öncesi Vargas ve Sercan'la birlikte kaleci Ertuğrul'un sakatlığının da geçtiğini açıklayan Ertekin, "Vargas'a bu maçta şans vereceğiz. Sercan'ın sakatlığı da geçti. Kaleci Ertuğrul da döndü. Şu anda takımımızda sakatlık sorunu yok. İnşallah hafta sonuna kadar antrenmanlarda bir terslik olmaz. Bizde eksiksiz sahaya çıkma şansına sahip oluruz." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.