İlk yarı daha başarılı oldu

İlk yarı daha başarılı oldu

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun ilk yarısında ikinci yarıya oranla daha başarılı oldu.

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun ilk yarısında ikinci yarıya oranla daha başarılı oldu. Yeşil-beyazlı ekip Ziraat Türkiye kupasında ise bir önceki yıl ki yarı final başarısını bu sezon finale taşıdı ve Eskişehir’de yapılan final maçında Başakşehir’i penaltılarla yenerek Ziraat Türkiye kupasını ilk kez kazandı. Atiker Konyaspor, geride kalan sezonun ilk yarısında daha başarılı olurken, ikinci yarıda ise inişe geçti.

Sezonu 3. sırada kapatarak Avrupa ligine direkt katılma şansını yakalayan, ancak tecrübesizlik ve kadro yapısının yetersiz olması nedeniyle  Avrupa’da başarılı olamayarak 1 puanla grupta son sırada yer alan yeşil-beyazlılar, 43 puanla 9. sırada bitirdikleri sezonun ilk yarısında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi sonucu 24 puan topladı. Kartallar, ligin ikinci yarısında ise 5 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 8 maçtan da sahadan yenik ayrılarak 19 puanda kaldı. 

Geride kalan sezonda iç sahada 23, deplasmanda ise 20 puana toplayan ve en çok galibiyeti 6 maçla iç sahada, en çok yenilgiyi de 7 maçla deplasmanda alan Atiker Konyaspor, ligin ilk yarısında 20 gol attı ve kalesinde 17 gol gördü. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda da 20 gol atarken 28 gol yedi. Temsilcimiz, en farlı yenilgiyi 5-1 ile ikinci yarının ikinci haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında alırken, en farklı galibiyetlerini ise 3-0’lık skorlarla 11. hafta da Gaziantepspor ve 32. hafta da Karabükspor’a karşı elde etti. Süper ligde bir önceki sezona göre daha başarısız olan ve sezonu 9. sırada kapatan Atiker Konyaspor, Ziraat Türkiye kupasında ise bir önceki yıl ki yarı final başarısını bu sezon finale taşıdı ve Eskişehir’de yapılan final maçında Başakşehir’i penaltılarla yenerek Ziraat Türkiye kupasını ilk kez kazanarak bu yıl da Avrupa ligine direkt katılma başarısını gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.