Hedef  dışarda 3. galibiyet

Hedef dışarda 3. galibiyet

Torku Konyaspor Cuma günü deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. bu sezon dış sahada kötü bir performans ortaya koyan yeşil-beyazlı ekip Gaziantep maçını kazanarak deplasman galibiyet sayısını 3’e çıkarmak istiyor

Spor Toto Süper Ligin 27. hafta maçında deplasmanda Gaziantepspor’a konuk olacak Torku Konyaspor’da hazırlıklar sürüyor. Geride kalan son 5 haftada 3 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilmeyen v e 34 puanla 9. sıraya kadar yükselerek kümede kalma adına iyice rahatlayan yeşil-beyazlı ekip seriyi devam ettirmek istiyor. Torku Konyaspor Gaziantepspor karşısına eksik çıkacak. Sakat olan Marica, Mahlangu ve Djalma taktımdaki yerini alamayacak. Sakatlığı geçen Hazsan Kabze ve sarı kart cezası nedeniyle Trabzon’a karşı oynayamayan Mehmet Uslu hazır olmaları ve  teknik adamlar görev vermesi halinde oynayabilecek.

DIŞARDA KAZANMAK İSTİYOR

Sezon başından buyana deplasmanda istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Konyaspor Gaziantep deplasmanında kazanarak dış karnesini düzeltmek istiyor. Bugüne kadar dış sahada 12 maça çıkan Torku Konyaspor bu maçlarda sadece 2 maç kazandı. Yeşil-beyazlı ekip bu iki maçı da 1-0’lık skorla kazandı. Torku Konyaspor önem taşıyan iki maçta da küme düşme hattındaki rakipleri Balıkesirspor ve Karabükspor ile karşı karşıya geldi ve bu maçlardan sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.   Yeşil-beyazlı ekip diğer 10 maçta ise  4 beraberlik 6 yenilgi aldı.

EN FAZLA GOLÜ DEPLASMANDA YEDİ

Torku Konyaspor dış saha maçlarındaki kötü performansı nedeniyle en fazla golü de dış saha maçlarında kalesinde gördü. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı  12 maçta sadece 7 gol atıp  18 gol yedi. Konyaspor   deplasmandaki en farklı yenilgisini ise 5-0’lık skorla Gençlerbirliği karşısında aldı.  Gençlerbirliği yenilgisi sonrası 2. en farklı mağlubiyetini ise 3-0’lık skorla Kayseri Erciyespor karşısında aldı. Torku Konyaspor iç sahada en farklı yenilgisini ise 5-0’lık skorla Galatasaray karşısında almıştı.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.