Havucun merkezi

Havucun merkezi

Havuç üretiminin merkezi olan Kaşınhanı’ndan dünya ülkelerine ve Türkiye’nin 81 iline havuç satışları devam ediyor. Havuç Üreticisi Davut Sarı, “Türkiye’nin havucunu Kaşınhanı üretiyor” dedi

Türkiye’nin havuç üretimindeki önemli merkezlerinden biri olan ve tek başına Türkiye’nin ihtiyacı olan havucun büyük bir bölümünü karşılayan Kaşınhanı Mahallesi’nde günde tonlarca havuç üretiliyor. Havuç hasadının başlamasıyla birlikte Kaşınhanı’nda havuç üretimi yapan şirketler satışa başladı.

YURTDIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

Yurtdışında 6 ülkeye havuç ihracatı yaptıklarını belirten Tombak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Davut Sarı, havuca talebin yoğun olduğunu söyledi. Sarı, “Türkiye’nin en önemli havuç üretim yeri Kaşınhanı’dır. Ülkemizde ki havuç ihtiyacının büyük bir kısmı burada üretiliyor. Ayrıca yurtdışına da havuç ihracatı yapıyoruz. Şuan 5 ülkeye havuç satışımız var. Bu ülkeler şu şekilde: Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Irak ve Suudi Arabistan” dedi. Yurtiçinde de büyük şehirlere yoğunlukla havuç satışı yaptıklarını belirten Sarı, “Türkiye’nin 81 iline havuç satıyoruz. En çok havuç sattığımız iller ise şu şekilde: İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir” diye konuştu.

HAVUÇ VİTAMİN DEPOSU

Havucun sağlık açısından birçok faydası bulunduğuna da dikkat çeken Sarı, havucun içindeki A vitamininin görme bozukluklarına, bağırsak ve akciğer kanserine karşı koruyucu olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.  Sarı, “Havuçta bolca bulunan A vitamini yağda çözülebiliyor. Havuçtan en üst düzeyde fayda sağlamak için üzerine zeytinyağı dökerek tüketin. Havucun 100 gramının sadece 43 kalori enerji olduğu için kilo sorunu oluşturmaz. B1, B2 ve C vitamini açısından iyi bir kaynak. Potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor yönünden zengin olan havuç içerdiği karoten vasıtası ile kolesterolü düşürüyor” diyerek havucun önemine dikkat çekti.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.