Halterciler madalyayı ikiye katladı

Halterciler madalyayı ikiye katladı

Avrupa Halter Şampiyonasının ikinci günü sona ererken Türkiye toplamda 6 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 14 madalya kazandı. Milli takımımız ikinci günün sonunda 38 ülke arasında zirveye yerleşti.

Şampiyonanın ilk gününde 48 kilo bayanlarda Sibel Özkan Konak 2 altın 1 bronz, Nurcan Taylan 1 altın 1 gümüş, 56 kilo erkeklerde İsmet Algül 1 bronz madalya kazandı. İkinci günde madalyalara ambargo koyan Türkiye  62 kilo erkeklerde Bünyamin Sezer ile 1 gümüş 1 bronz, aynı kiloda Emrah Aydın ile 1 bronz,  53 kilo bayanlarda Ayşegül Çoban Başol ile 1 gümüş 1 bronz, Daniyar İsmayilov ile de 3 altın madalyanın sahibi oldu.

MADALYALAR İKİYE KATLANDI

Geride bıraktığımız yıl İsrail’in Tel-Aviv şehrinde organize edilen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonasında takım olarak 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazanan Türkiye, Tiflis’te bu rakamın iki kat üstüne çıkarmayı başardı. Hem erkeklerde hem de bayanlarda madalya sayısını yüzde yüz arttıran milli sporcularımız yeni şampiyonalar öncesinde büyük moral buldu. Türk halterinin emin adımlarla hedefine ilerlediğinin altını çizen Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, “İsrail’den sonra çalışma tempomuzu hiç düşürmedik. Hep yeni şampiyonalara aynı azim ve kararlılıkla hazırlandık. Gerek teknik heyetimiz gerekse sporcularımızın hep başarıyı düşünerek hareket etmesi bizleri sevindirmiştir. Tiflis’te alınan bu madalyalar Olimpiyat yolunda önemli mesafe almamızı sağlayacaktır. Hiç yorulmadan ve inançla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.