Güllüce: Bakkal Dükkanına Ruhsat Verir Gibi Ruhsat Verilmez

Güllüce: Bakkal Dükkanına Ruhsat Verir Gibi Ruhsat Verilmez

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Koza Madencilik şirketine ait madenlere ruhsat verilmemesinde halkın şikayetlerini dinlediklerini ifade ederek, "Böyle bakkal dükkanına ruhsat verir gibi ruhsat verilmez. Üzerinde çalışılır, edilir....

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Koza Madencilik şirketine ait madenlere ruhsat verilmemesinde halkın şikayetlerini dinlediklerini ifade ederek, "Böyle bakkal dükkanına ruhsat verir gibi ruhsat verilmez. Üzerinde çalışılır, edilir. Zaman içerisinde çözülür." dedi.

Bakan Güllüce, Rize'nin İyidere ilçesine gelerek İyidere Belediyesi’ni ziyaret etti. Güllüce, burada gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ankara’da 1,5 milyona yakın vatandaşın tapu kayıtlarının çalındığına ilişkin soruyu cevaplayan Güllüce, "Tapu idaresi böyle şüphelerde bulunmuş. İhbar yapan bizim idaremizdir. Çalınma yok. Zaten önceleri böyle bunlarla ticaret yapan bir ekip varmış. Polisimiz bununla alakalı operasyonlarını sürdürüyor. Vatandaşla alakalı bir sorun yok." dedi.

Güllüce, Koza Madencilik Şirketine ait madenlere ruhsat verilmemesi ile alakalı soruya ise "Bu çok büyük bir olay. Altın ve siyanür ile ilgili vatandaşın reaksiyonunu biliyorsunuz. Siyanür çok riskli şey. Böyle bakkal dükkanına ruhsat verir gibi ruhsat verilmez. Üzerinde çalışılır, edilir. Zaman içerisinde çözülür. Bu kadar önemli bir konu hemen halledilecek bir konu değildir. Orada siyanür ile üretim yapılıyor. Halk buna çok karşı. Türkiye bu madenin işletilmesiyle alakalı ayağa kalkıyor. Biz halkı da dinlemek zorundayız. Halk ‘Bu maden bizi zehirliyor’ diyor. Halk bu madende ölümler olduğunu söylüyor. Bu ruhsat işi aylar, yıllar alıyor. 1200 işçi ile alakalı durum işletme ile ilgili. Halkın zehirlenmesine, kanser olmasına neden olan konularda hemen karar veremeyiz." şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.