Gülay Samancı’dan Ereğli’de konferans

Gülay Samancı’dan Ereğli’de konferans

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Konya'nın Ereğli ilçesinde konferans verdi.

Ereğli Belediyesi ve AK Parti İlçe Yönetimi tarafından organize edilen konferans Ereğli Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Gülay Samancı, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, AK Parti Emirgazi ve Halkapınar ilçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gülay Samancı'ya katılımından dolayı teşekkür eden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, konferansın Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini daha iyi anlamak, anlayarak daha iyi aktarmak anlamında kendilerine katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Özgüven, "Önümüzde bir süreç var bizim seçtiğimiz milletvekillerimiz gerek iktidar partisinden gerekse diğer partilerden seçilen vekiller ortak bir kanaatle referanduma gidilmesine karar verdiler. Bu bizim önümüze gelecek, halkın önüne gelen şeylerden, hiç kimsenin korkmaması lazım. Halkın isteklerinin önüne hiçbir şey geçemez onun için inşallah cumhurbaşkanımızın bu yasayı onaylamasıyla birlikte referandum tarihi belli olacak ve "evet" ya da "hayır" seçenekleriyle sandık halkın önüne gelecek. Ben, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ülkemi düşünerek "Evet" diyorum" dedi.

Yeni Anayasanın herkesi kucaklaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, "1982 anayasası hepinizin malumu darbe anayasası ve bu anayasa toplumun gerisinde kalmıştır. Zaman zaman anayasada yapılan değişikliler yeterli değil. Artık bu anayasanın değişme zamanı gelmiştir. Düşüncesi, felsefesi, inancı ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir anayasa olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemi, yürütmenin başı olan cumhurbaşkanının bizzat halk tarafından seçilmesidir özü bu. Bu yeni sistemde cumhurbaşkanı TBMM'nin alanına giren konularda kesinlikle kararname çıkarma yetkisine sahip değildir. Şimdiye kadar ülkemizde 1,5 yılda bir seçim olmuş bu kabul edilemez. Türkiye'nin bunlarla kaybedecek zamanı yok. Türkiye'nin büyümeye, istikrara, yatırımlara ihtiyacı vardır. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye'nin önünü açacak ve güçlü bir devlet haline getirecek" diye konuştu.

Program, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Gülay Samancı'ya hediye takdimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.