Gözaltına Alınan Polisler İzmir'i Bombalı Eylemden Kurtarmış

Gözaltına Alınan Polisler İzmir'i Bombalı Eylemden Kurtarmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazete küpürlerini ihbar kabul ederek emniyet mensuplarına yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Karakayalı ile Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın başında...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazete küpürlerini ihbar kabul ederek emniyet mensuplarına yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Karakayalı ile Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın başında olduğu ekip, bomba yüklü bir aracı patlatılmadan yakaladığı ortaya ortaya çıktı.

Yapılan takip sayesinde terör örgütü PKK'nın bombalı eylem için İzmir'e getirdiği 51 kilo 850 gram amonyumnitrat ve 1 kilo 150 gram A-4 plastik patlayıcı kullanılarak LPG tankı içinde düzenek yerleştirilen bomba yüklü araç eylemde kullanılmadan etkisiz hale getirilmişti.

Buca ilçesinde bir lokantanın bahçesinde 11 Haziran 2010 tarihinde bomba yüklü bir araç olduğu İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu tespit edilmiş, aracı park eden kişilerin beklenmesinin risk oluşturması nedeniyle park halindeki araca yönelik operasyon yapılarak LPG tankındaki tahrip gücüne sahip basınç ve parça tesirli bomba etkisiz hale getirilmişti.

Daha sonra yapılan operasyonda araçla eylem yapacak olan terör örgütü PKK üyesi A.K. ile ona yardım ve yataklık edenler gözaltına alınmıştı. LPG tankında ele geçirilen 50 kilogramdan fazla patlayıcıyla ilgili hazırlanan ve İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede gözaltına alınan üç sanık hakkında 36 yıla kadar hapis istendi. Bomba yüklü aracı patlamadan ele geçiren ekibin başında son operasyonda gözaltına alınan İzmir eski İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Karakayalı ile yardımcısı Taner Aydın bulunuyordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.