Gez gez bitmiyor Hüyük’ün ilçeleri

Gez gez bitmiyor Hüyük’ün ilçeleri

Hüyük ilçesi gezimizde beldelerin ziyaret edilmesi gerçekten oldukça zor idi.

Çünkü gerek hava koşulları gerek zamanın dar olması nedeniyle bu güzelim beldeleri doyasıya gezemedik. Gezemediğimiz beldelerden biriside Çamlıca Beldesi idi. Belde Belediye Başkanı Ramazan Şengezer, beldesinin yazın mutlaka gezilmesini istedi.
Beldesi ve çalışmaları konusunda bilgi veren Şengezer, belediye olarak halkın tüm isteklerine cevap vermek için bütün güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Şengezer, “Kasabamızın tarihi hakkında net resmi bir bilgiye ulaşamadık ancak halk arasında kasabamıza Kınık Ali isimli zatın gelerek yerleştiği söylenmekte. Kasabanın eski isminin bu nedenle ilk olarak Kınıklı olduğu 1937 yılında da Çamlıca olarak değiştirildiğini biliyoruz. Kasabamızın etrafında ve içinde bulunan tarihi kalıntılar incelendiğinde kasabamızın tarihi ile ilgili en eski bilgilerin Romalılar dönemine kadar uzandığı düşünülmektedir. Bölgemiz daha önce Çamlıca Köyü statüsünde iken 1998 yılında Çamlıca Kasabası statüsünü kazandıktan sonra bin 500 civarında nüfusu ile Hüyük ilçesinin gözde beldeleri arasında yerini aldı” dedi.
Beldenin etrafının dağlarla çevrili olması nedeniyle sağlık yönünden önemli bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Şengezer, “Meşe, ardıç, sedir ve çam ağaçlarının yoğun olması halkımızın sağlıklı olmasında en büyük etkenlerden birisi. Böylesine önemli bir yerleşim yeri olan beldemizin batısında yer alan Ören Arası Mevkiinde bulunan Höyük sayesinde bölgenin kısa dönemde de olsa Romalıların bu bölgede yaşadıklarını ve burada medeniyet kurduklarını göstermektedir” diye konuştu.
Belde halkının bir kısmının geçimini tarımcılıkla karşıladığını ancak son yıllarda tarım ve hayvancılıkta gerileme yaşandığını dile getiren Şengezer, “Kasabamızda sulu tarım yapılamaması nedeniyle zaman içerisinde halkımızın birçoğu, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Konya gibi illere göç etmek zorunda kaldı. Halen kasabamızda ikamet edenlerin bir kısmı küçük ve büyükbaş hayvancılıkla ve çiftçilikle uğraşmaktadır. Bunların yanında halkımızın neredeyse tamamına yakını bahar aylarında pancar çapası ve güz aylarında ise pancar söküm işçiliği yapmak suretiyle geçimlerini sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.