Geleneksel Okçulukta Madalyalar Konya'da

Geleneksel Okçulukta Madalyalar Konya'da

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde hafta sonunda düzenlenen 4. Uluslararası Gümüşhacıköy Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Müsabakaları sona erdi.

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde hafta sonunda düzenlenen 4. Uluslararası Gümüşhacıköy Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Müsabakaları sona erdi. Kaymakamlık, belediye ve Gümüşyay Okçuluk  Eğitim ve Kültür Derneğince organize edilen Uluslararası Müsabakalara,  Türkiye , Almanya, Bulgaristan, Fransa, İran, Macaristan, Malezya, Sırbistan, Ukrayna, Yunanistan ve yurtiçinde 40’ın üzerinde bölgeden 437 geleneksel okçu katıldı.

Yarışmalarda Konya’yı Melikşah GTO Spor Kulübü ve Bulcuk Spor Klübü sporcuları temsil etti. Bulcukspor okçularından Ahmet Tuna Yeşilkaya   6-11 yaş grubu 2.liği ve Halime Çelikkol 12-16 yaş grubu 3.lüğü alarak önemli bir başarıya imza attılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Türkiye Okçuluk Federasyonu Konya il Temsilcisi ve Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç “Ata sporlarımızın en önemlilerinden olan okçuluğu, Konya’da ve ülkemizde geliştirme amacıyla önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Her yaştan insanımızın yapabileceği bu spor dalını ruh ve beden disiplini açısından son derece faydalı bir aktivite olarak görmekteyiz. Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Müsabakalarında dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere yarışmalara katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi

Ülke yarışmalarında Türkiye birinci, Ukrayna ikinci, Macaristan ise üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren yarışmacılara ödül ve katılım belgeleri TBMM Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.