Gazilerin Sağlık Hizmetlerine İlişkin Tebliğ Değişikliği Yürürlükte

Gazilerin Sağlık Hizmetlerine İlişkin Tebliğ Değişikliği Yürürlükte

Gazilerin sağlık hizmetlerine ilişkin düzenlenen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği 1 Ekim günü yürürlüğü...

Gazilerin sağlık hizmetlerine ilişkin düzenlenen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği 1 Ekim günü yürürlüğü girdi.

Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler sonucunda yeni düzenlemeler şöyle sıralandı:

"Harp-vazife malulleri ile gaziler için fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik seans kısıtlamaları kaldırıldı.

Harp-vazife malulleri ve eşleri ile gazi ve eşlerine yönelik olarak; tüp bebek tedavisinden son üç yıl içerisinde tedaviden yanıt almama ile 5 yıl ve 900 prim gün sayısı koşulu kaldırıldı.

Harp-vazife malulleri ile gazilerin diş implant tedavilerinde diğer sigortalılardan farklı olarak implant başına 700 TL’ye kadar geri ödeme imkânı sağlandı.

Gazilerimizin ortez ve protezlerinde kullanılan malzemelerin teminine yönelik yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin TSK’nın Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmış olduğu teklifler kabul görmüş, usul ve limitleri SGK'ca belirlenen Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği yayımlandı.

Bunların dışında ödemesi yapılmayan-ödemelerin de problem olan kişiye özel olarak üretilen göz protezleri, banyo-tuvalet sandalyeleri, karbon kompozit veya laminasyon döküm yürüme cihazları, vakum sistemli protezler ve bu protezlere özel liner (silikon bağlantı) çeşitleri, aktif tekerlekli sandalye, hidrolik ayaklı protezler, ayak bileği mikroişlemci kontrolü protezler, silikon protezler ödenebilir hale geldi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.