Fethullah Gülen canlı yayına çıktı

Fethullah Gülen canlı yayına çıktı

Muhammed Fethullah Gülen, sahur vaktinde canlı yayına çıktı.

Fethullah Gülen, yıllar sonra ilk kez canlı yayına katıldı. Gülen'nin Irmak TV'de yayınlanan Sahur Vakti programına katıldığı esnada tüm Türkiye ve yurt dışından milyonlarca izleyici canlı yayına kilitlendi. Program, sosyal medyada da gündem oldu.

Irmak TV'de yayınlanan Sahur Vakti programına Fethullah Gülen canlı yayına katıldı.

Yıllar sonra canlı yayına katılan Gülen'nin huzurunda ilk olarak mukabele programı yapıldı. Mukabelenin ardından Ramazan'ın öneminden bahseden Gülen, bu mübarek günler için önemli tavsiyelerde bulundu.  Ramazan ayında gayenin cismaniyetten çıkıp kalp ve ruhun derece-i hayatına girmek olduğunu belirten Gülen, bu ayda fuzuli şeyler konuşmayınız tavsiyesinde bulundu.

PEYGAMBER EFENDİMİZE (SAV) KAPILARIMIZI SONUNA KADAR AÇMALIYIZ

Kadir Gecesine de ayrı bir parantez açan Gülen, ''Ramazan ayının her günü mübarektir ama Efendimiz'in (SAV) son 10 gününün Kadir Gecesi olduğunu buyuruyor.'' dedi. Değişik şeylere kapıları kapamalıyız diyen Gülen, Peygamber Efendimiz'e (SAV) karşı kapılarımızı sonuna kadar açmamız gerektiğini ifade etti.

İFTİRA ATANLARA AYNI MUKABELEDE BULUNMAYINIZ, YOKSA ONLARA BENZEMİŞ OLURSUNUZ

Yaşanan süreçle ilgili de konuşan Gülen, 'ağızlarından kir küfür çıkan insanları dikkate almayın' ifadelerini kullandı. İftira atanlara karşı ayınıyla mukabelede bulunmamak gerektiğinin altını çizen Gülen aksi yaşandığında onlara benzemiş olursunuz dedi.

İFTAR DUASINA CANLI YAYINDA MİLYONLAR 'AMİN' DEDİ

Pensilvanya'da iftar vaktinin girmesiyle orucunu açan Gülen'nin yaptığı iftar duasına, ekranları başındaki milyonlar da 'amin' dedi: "Dünyamız oruç olsun. İftarımız ru'yetullah olsun. İçtiğimiz havz-ı Kevser olsun..."

PROGRAM TWİTTER'DA TT OLDU

Sahur vakti #Hocaefendi etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter'da TT listesinin zirvesine oturdu. Dünya sıralamasında ise #Hocaefendi etiketi kısa sürede 6. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.