Fener'den daha zor

Fener'den daha zor

Atiker Konyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası Finali'ndeki rakibi Medipol Başakşehir oldu. Kupada Galatasaray ve Fenerbahçe'yi eleyen İstanbul temsilcisinin ligdeki başarısı da dikkat çekiyor

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Konyaspor'un rakibi belli oldu. Fenerbahçe'yi penaltılarda eleyen Medipol Başakşehir, Kasımpaşa'yı eleyerek finale yükselen Konyaspor'un rakibi oldu.İki takım arasında oynanacak mücadelenin tarihi ve yeri belli olmazken 31 Mayıs 2017 tarihinde Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanması bekleniyor.

BAŞAKŞEHİR FİNALE NASIL GELDİ?

Atiker Konyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası Finali'ndeki rakibi olan Medipol Başakşehir, final yolunda Galatasaray, Fenerbançe gibi rakiplerini eleyerek yükseldi.Kupaya grup aşamasında başlayan Medipol Başakşehir mücadele ettiği F Grubu'nda çıktığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alarak 14 puan topladı ve gruptan lider olarak çıktı. Son 16 Tur'unda Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Medipol Başakşehir Çeyrek Final'de Akhisar Belediyespor'u eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Medipol Başakşehir adını finale yazdırdı.

İLK YARIYI NAMAĞLUP LİDER TAMAMLADI

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını namağlup lider olarak tamamlayan Medipol Başakşehir, lige çıktığı 2014-2015 sezonundan bu yana en başarılı ilk yarı performansını sergiledi.Süper Lig’e tekrar çıktığı 2014-2015 sezonunun ilk yarısını 27 puan ile 4. sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, ligin sonunda yerini korumayı başardı. 2015-2016 sezonun ilk 16 haftasında 29 puan toplayan turuncu-lacivertliler; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından ligi yine 4. sırada bitirdi.

SADECE 3 YENİLGİ ALDI

Geride kalan iki sezonun üstüne koyarak devam eden Abdullah Avcı ve öğrencileri, bu senenin ilk yarısında geçtiğimiz senelerde elde ettiği tüm istatistikleri geride bıraktı. Medipol Başakşehir, son iki senenin ilk devrelerine göre en çok gol attığı ve en fazla puan topladığı sezonu yaşadı. Spor Toto Süper Lig’in 31 haftası geride kalırken  Başakşehir takımı sadece 3 yenilgi aldı. 31 maçta 19 galibiyet 9 beraberlik  alarak 66 puan topladı ve zirvenin en yakın takipçisi oldu.

2014-2015 SEZONU

 Medipol Başakşehir, Süper Lig’e çıktığı ilk sezonda 59 puanla ligi dördüncü sırada tamamladı. Ligin ilk 16 haftasında 7 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 6 beraberlik alan turuncu-lacivertliler, topladığı 27 puanla ilk devreyi de 4. sırada bitirdi. Bu karşılaşmalarda 20 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde ise 8 gol gördü. Aldığı 7 galibiyetin 4’ünü iç sahada elde eden ve 15 puan toplayan İstanbul ekibi, bu maçlarda rakip ağları 15 kez havalandırırken, kalesini ise 5 gole kapatamadı.

2015-2016 SEZONU

Bir önceki sezonda olduğu gibi istikrarlı gidişatını sürdüren Medipol Başakşehir, sezonun ilk yarısında 9 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik sonucunda aldığı 29 puanla ilk devreyi dördüncü sırada tamamladı. Rakip ağları 23 kez havalandıran turuncu-lacivertliler, kalesinde 14 gole ise engel olamadı. Evinde oynadığı maçlarda rakiplerine kolay boyun eğmeyen Abdullah Avcı’nın ekibi, bu mücadelelerde 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde etti. Attığı 15 gole karşı kalesinde ise 7 gol gören Medipol Başakşehir, elde ettiği 29 puanın 18’ini iç sahada oynadığı karşılaşmalarda topladı.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.