EYT'de askerlik borçlanması sayılacak mı?

EYT'de askerlik borçlanması sayılacak mı?

Bakan Vedat Bilgin EYT askerlik borçlanması için çok kritik bir açıklamada bulundu.Bakan Vedat Bilgin EYT askerlik borçlanması için çok kritik bir açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu akşam saatlerine Haber Global ekranlarında gazetecilerin sorularını cevapladı. Peki, EYT askerlik borçlanması olacak mı? EYT nasıl olacak? İşte EYT son dakika açıklaması…

Bakan Vedat Bilgin, katıldığı Haber Global canlı yayınında EYT’de doğum ve askerlik borçlanmasını netleştirdi.

EYT ne zaman çıkacak veya EYT yaş sınırı nasıl olacak gibi birden fazla sorunun cevabı merak ediliyor… Aralık ayı itibarıyla 1 milyon 900 bin kişinin EYT düzenlemesi için beklediğini söyledi. Bakan Vedat Bilgin, EYT yaş şartı sınırlamasının getirilme ihtimaline ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Gazeteci Melih Yiğitel, canlı yayında EYT askerlik borçlanması sorusu yöneltti. Yiğitel, “En çok sorulan, EYT’de 8 Eylül 1999 tarihi askerlik veya doğumla revize oluyor mu? Nedir o?” sorusunu Bakan Bilgin’e yöneltti.

Bakan Vedat Bilgin’den EYT askerlik borçlanması ve doğum tarihi açıklaması şöyle;

“Biz o kanunlarda hiçbir değişiklik yapmıyoruz. Mevcut kanunlarda var olan hükümler bu yasa çıktıktan sonra da devam ediyor. Onlarda değişiklik yapmıyoruz. O tarihte askerdeyse, zaten o kanun geçerli. Şöyle bir düzenleme var orada, 8 Eylül 1999'dan önce askerliğini yapmışsa, ondan sonra da gelip işe girmişse, onu borçlanma yaptırıp prim gün sayısı vs doldurmak için neyi eksikse doldurmak için kullanabiliyor. 8 Eylül 1999 tarihi mutlak tarihtir, değişmiyor. Ama adam 8 Eylül'de değil de 10 Eylül'de işe girmiş, sonra da gitmiş askere, o askerliğini saydırıp öne alamıyor. 8 Eylül tarihini değiştiremiyoruz. Kadınların doğumunda da aynı Onlarda da aynı şey geçerli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum