Esnafımızın sorunlarının çözümü için varız

Esnafımızın sorunlarının çözümü için varız

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Konya merkez ve taşra ilçelerde 491 değişik il kolunda hizmet veren toplam 151 bin 367 esnafın sorunlarının çözümü için çalıştıklarını

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Konya merkez ve taşra ilçelerde 491 değişik il kolunda hizmet veren toplam 151 bin 367 esnafın sorunlarının çözümü için çalıştıklarını söyledi.
Yaptığımız söyleşide Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Duvarcı, esnaf kesiminin her zaman devletine ve milletine hizmet ettiğini belirtti. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'nın esnaf ve sanatkarlarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. '151 BİN ESNAFIN TEMSİLCİSİYİZ'
“19 ana meslek dalı ve bu ana meslek dallarının alt meslek dalı olan 491 değişik iş kolunda faaliyet göstererek üreten, ürünleri tüketiciye ulaştıran iş yeri sayısının çokluğu ile istihdama katkıda bulunan, talep değişikliklerine uyum sağlayan, büyük işletmelere yan sanayi faaliyeti ile destek olan, vergilerle devletine katkı sağlayan esnaf ve sanatkarımızın temsilcisiyiz. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kendisine bağlı 86 mesleki oda ve esnaf sicil kaydı yaptırarak bu odalara kayıt olmuş aktif 51 bin 814, pasif 99 bin 553 olmak üzere toplam 151 bin 367 esnaf ve sanatkarlarımıza oda başkanı, oda yönetim kurulu üyesi ve oda denetim kurulu üyesi olarak 881 yöneticisiyle ve 162 çalışanı ile hizmet sunmaktadır.
İLGİLİ KURUMLAR İLE UYUM İÇİNDE
Birlik yönetim kurulumuz başta valilik olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşlarla gayet olumlu bir çalışma içerisinde olup esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen istek ve sorunlarımıza, çözümü bize bağlı olanlar bekletilmeden, çeşitli makamlara bağlı olanlar, ilgili makamlara iletilmiş, takibi yapılması ve çözümlendirilmiştir. Yine aynı şekilde üst kuruluşumuzdan veya valiliğimizden gelen ve esnafımızı, sanatkarlarımızı ilgilendiren yazılar, genelgeler odalarımıza gönderilmiştir.
ESNAFIN SORUNU YERİNDE ÇÖZÜLÜYOR
Trafik Tescil Büroları olduğu halde şoförler odaları olmayan ilçelerimizde plaka ve nakliyecilikle ilgili diğer hizmetlerin verilebilmesi için Hadim, Hüyük, Güneysınır, Çeltik ilçelerimizdeki karma odaların unvanları Esnaf ve Sanatkarlar ve Şoförler Otomobilciler Odası şeklinde değiştirilerek plaka basımı ve şoförlere diğer hizmetler verir hale getirilmişdir. Elektrikçi esnafımızın sıkıntılarının çözümü için Akşehir’de Lokantacılar Odamızın unvanını elektrikçi odası ilavesi yapılmış, unvan değişikliklerini kullanabilmeleri için de odalarımızın olağanüstü genel kurulları yapılmıştır.
Yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ili olan Konya’mızda esnaf ve sanatkarımızın zaman ve maddi kayıplarının önlenmesi için esnaf sicil memuru ilçelerimize göndererek sicil hizmetleri ilçelerde verilir hale getirilmiştir. Genel sekreterimizle 5362 sayılı Kanun gereğince eğitim ve değerlendirme toplantıları yapılmıştır. Genel sekreterlerimize proje döngü eğitimi verilmiştir.
EĞİTİME VE BİRLİK OLMAYA ÖNEM VERDİK
Oda başkanları ve genel sekreterlerimizin katıldıkları AB, KOSGEB, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın hibe projeleri, esnaf ve sanatkarlarımızın yararlanabileceği destekler konularında bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Esnaf ve sanatkarlarımız ile odalarımızın sorunlarının çözümü için gerek ilçelerde gerekse il merkezinde düzenlediğimiz çeşitli toplantılarda oda başkanlarımız ile bir araya gelinmiştir. Birlik yönetim kurulu olarak oda başkanlarımızı ve yöneticilerimizi kaynaştırmaya, aralarında güzel ve samimi bir ortamın doğmasına, birbirilerine ve diğerlerinin sorunlarına destek olmaya, kısaca birlik ve beraberliğe eskiden olduğu gibi bu dönemde de büyük önem verilmiştir.
Bölge toplantıları düzenleyerek sorunlar yerinde tespit edilmiş, çözümleri için uğraş verilmiştir. Basınla iyi ilişkiler devam ettirilmiştir.
Valilik, belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlarla sorunların çözümü için gerekli ilişkiler kurulmuştur.  Birliğimize ziyarete gelen milletvekili adayları, milletvekillerimiz, kurum ve kuruluş temsilcileri en iyi şekilde ağırlanmış, sorunlarımız kendileri ile paylaşılmıştır.
KREDİ ORANLARI ÖNEMLİ ORANDA DÜŞÜRÜLDÜ
Konfederasyonumuzun büyük gayretleri ve hükümetimizle, bakanımızla uyumlu çalışmalar sonucunda esnaf ve sanatkarlarımızın kefalet kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları kredilerin faizleri düşürülmüş, kredi limitleri yükseltilmiş. KOSGEB sadece imalat sektörüne destek verirken, hizmet sektörüne de destek verebilmesinin yolu açılmış, Torba Kanun ile borçların taksitlendirilmesi ve faizlerin silinmesinin yolu açılmış, kredi borçları yeniden yapılandırılmış, kredi kartları ve donuk borçların ödenebilme olanakları sağlanarak esnaf ve sanatkarlarımızın devletle barışması, değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmesinin yolu açılmıştır.
TESADÜFEN KURULAN İŞ YERLERİ BİZİ BİTİRDİ
Değişimin getirdiği sorunlara dış merkezli ekonomik krizin etkileri de eklenince elinde 3 kuruşu olanlar esnaflığa soyundu. Mal stoklayarak kazandığımız yıllar çok geride kaldı. Dünyanın ücra bir köşesinde kaliteli yapılan üretim işimizi elimizden alırken, her hangi bir ülkenin ekonomik sıkıntısı işimizi olumsuz etkilerken, işimizle ilgili hiçbir değişiklik yapmadan, yeni bilgi ve beceriler edinmeden nasıl ayakta kalabiliriz? Tahmini ve tesadüfen edinilen bilgilerle kurulan iş yerinin ömrü altı ayı geçmiyor. Sonunda yıkılan umutlar yitip giden milli sermaye oluyordu. İş yeri açılışları için ihtiyaçları dengeleyen bir sistem kurulmalı, marketlerin bakkallar yanında semt pazarlarının kalkmasına kadar 50–60 çeşit esnafı işinden ettiği unutulmamalıdır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez hükümet stratejik eylem planı geliştirmekle Sanayi ve Ticaret bakanlığı görevli kılınmıştır.
DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ
Hükümetimiz, konfederasyonumuz, birliğimiz, odalarımız esnaf ve sanatkarlarımız bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmesi, kendisini yenilemesi, yarınlara güvenle bakabilmesi için her türlü olumlu çalışmanın içerisindeyiz. Birliğe bağlı odaların üyelerinin ilgili kurum ve kuruluşların memnuniyetini esas alan kaliteyi sunmak, kalite anlayışını yaygınlaştırmak hizmetlerimizin birliğe bağlı odalarının üyelerine, ilgili kurum ve kuruluşlara kalite ve zamanında sunulmasını sağlamak ve dünyadaki benzer kuruluşlarla yarışmak ana politikamızdır. Birliğimizin yüksek kalitede ve zamanında üyelerimize hizmet vermeyi ilke, hizmet kalitemizi tüm birimlerimizde çalışmalarımızın ve üyelerimizin desteğiyle sürekli iyileştirerek, hayatımızın bir parçası haline getirmektir.”
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.