Eski Belediye Başkanı Ve Oğlu Silahlı Saldırıda Öldü

Eski Belediye Başkanı Ve Oğlu Silahlı Saldırıda Öldü

Şanlıurfa’nın Suruç eski Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp araç içinde uğradıkları silahlı saldırıcı sonucu hayatlarını kaybetti.Olay saat 15.45 sularında Aligör Mahallesi Suruç otoyol giriş-çıkış kavşak köprüsü...

Şanlıurfa’nın Suruç eski Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp araç içinde uğradıkları silahlı saldırıcı sonucu hayatlarını kaybetti.

Olay saat 15.45 sularında Aligör Mahallesi Suruç otoyol giriş-çıkış kavşak köprüsü üzerinde meydana geldi. Oğlu Sinan Tekinalp’ın kullandığı 33 B 3254 plakalı otomobile Şanlıurfa’dan Suruç’a döndüğü öğrenilen eski belediye Başkanı Salih Tekinalp, Aligör Mahallesi'nde bulunan otoyol-giriş-çıkış köprüsü üzerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutuldu. Açılan ateş sonucu baba ile oğluna çok sayıda mermi isabet etti. Otomobil kontrolden çıkarak yoldaki bariyerlere çarptı.

Uzun namlulu silahlarla kanlı infazı gerçekleştiren kişilerin 3 kişi oldukları ve olay sonrası araçlarına binerek olay yerinden hızla uzaklaştıkları iddia edildi. Silahlı saldırının olduğu yol güzergâhından geçen sürücülerin olayı fark edip güvenlik güçlerine haber vermesinden sonra olay yerine çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet polisi sevk edildi. Olay yerinde inceleme başlatan güvenlik güçleri saldırıyı gerekleştiren kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenip yakalanmaları için çalışma başlattı.

Bölgede bulunan 50 bin nüfusluk Dınna aşiretinin de ileri gelenlerinden ve kanaat önderlerinden biri olan Salih Tekinalp, 3 ay önce de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.

1994’TE CHP’DEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Suruç’ta CHP'den 1994 yılında belediye başkanlığına seçilen Salih Tekinalp, bölgede bulunan 50 bin nüfusluk Dınna aşiretinin de ileri gelenlerinden biri olup, ayrıca bölgede birçok kan davasını barışla sonlandıran kanaat önderlerinden biriydi.

Salih Tekinalp’ın 1999 yılları sonrası Suruç’ta yapılan tüm belediye başkanlıkları seçimlerinde hiçbir partiden aday olmayarak seçimlere hep bağımsız olarak girdiği öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.