Erken seçim göründü!

Erken seçim göründü!

Cumhurbaşkanlığı 2019’da… Mevcut sistemle erken genel seçim gündemde

Milyonluk taşerona 2018’de gelen kadro! Doludizgin il kongreleri, AKP-CHP kutuplaşması tırmandırılıyor… Metal küskünleri sağa sola savrulmadan, yeni partiler toparlanmadan erken seçim kartı… Beklenen kabine revizyonu… Mevcut sistemle 2019 öncesi yüzde 38-45 ile iktidar olma hesabı… İktidar “Zinhar erken seçim yok!” diyor. Muhalefet ise 2018’deki muhtemel erken seçimin gerekçelerini sıralıyor…

İktidar, “Zinhar erken seçim yok!” diyor. Muhalefet sözcüleri ise 2018’de erken bir milletvekili seçimleri yapılacağından emin. Hatta tarih bile belli: 15 Temmuz 2018 Pazar! Ankara kulisleri, erken seçim için oluşan gerekçeleri sıralamakla meşgul. Onlardan bazıları şöyle sıralanıyor:

MİLYONLUK TAŞERONA 2018’DE GELEN KADRO!

Bir milyona yakın çalışanı ilgilendiren taşeron işçilere kadro, ABD’deki Zarrab kumpas davasından çıkabilecek muhtemel ceza ile zamların etkisi hissedilmeden ekonomideki kırılganlığa erken müdahale, her kesimde oluşan Kudüs hassasiyetinden de cesaret alarak İsrail’e karşı yükselen ses tonu ile İslami kesimleri kazanma arzusu…

 

 

 

AKP-CHP KUTUPLAŞMASI TIRMANDIRILIYOR

Ankara kulisleri, erken genel seçimin işareti olarak son haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aşırı tırmandırılan AKP-CHP kutuplaşması ile seçmenin kutuplaştırılmasının da yaklaşan seçime yönelik olduğu kaydediliyor.

MEVCUT SİSTEMLE 2019 ÖNCESİ YÜZDE 38-45 İLE İKTİDAR OLMAK

Ankara’da konuşulan bu senaryoya göre, mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, erken genel seçim ile yüzde 38-45 arası oyla, baraj altı kalacak partilerin de etkisiyle tek başına güçlü bir hükümet kurulmuş olacak. Avrupa ve Amerika’dan gelecek suçlamalara karşı da demokrasi ve milli irade kartı sağlanmış olacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yapısını yeniden düzenleyen yasanın alelacele TBMM’den geçirilmesi de erken seçimin bir diğer işareti sayılıyor.

YENİ PARTİLERE KARŞI SEÇİM KARTI!

Siyasi arenaya dahil olan hareketler ete kemiğe bürünmeden, metal küskünleri, yorgunları ve gayrı memnunları sağa sola savrulup yeni oluşumlara zemin hazırlamadan baskın bir milletvekili genel seçimi de iktidarın baş gündemi arasında yer alıyor.

TEK İSTİSNA!

Ancak muhtemel erken seçimi engelleyecek tek istisna ise sürekli seçim ittifakı öneren MHP’nin erken seçime karşı oluşunu açıklamış olması. Hızlanan gelişmeler, bütün öngörü ve senaryoların doğruluğunu test etmiş olacak.

DOLUDİZGİN İL KONGRELERİ

Cumhurbaşkanı’nın seçim havasında katıldığı il kongreleri… AKP’deki metal yorgunluğunun taze kan ile dinçleştirilmesi… Önümüzdeki haftalarda beklenen muhtemel bir kabine revizyonu…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.