Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşecek

Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul'daki terör saldırısının Erdoğan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yedi ayın ardından telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmenin olumlu geçtiğini duyurdu. Görüşmenin 45 dakika sürdüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada iki liderin irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldığnı belirtti.

Açıklamada görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durulduğu ifade edildi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

"Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

"İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

Erdoğan mektup yollamıştı

Erdoğan, pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle özür dilemişti. Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan sözcüsü İbrahim Kalın, bunun özür değil, üzüntü bildirimi olduğunu söylemişti.

24 Kasım 2015'te Rusya'nın savaş uçağı "sınır ihlali yaptığı" iddiasıyla TSK tarafından düşürüldü. Rusya, Suriye'de devriye uçuşu yapan uçaklarının sınır ihlali yapmadığını açıkladı. O günden itibaren Rusya Türkiye ilişkileri bozuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.