Erdoğan: Chp Kurulduğu Andan İtibaren İsrail'in Yanında Yer Aldı

Erdoğan: Chp Kurulduğu Andan İtibaren İsrail'in Yanında Yer Aldı

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta partililere hitap etti. Erdoğan, "CHP kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor." dedi.     Adana’da...

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta partililere hitap etti. Erdoğan, "CHP kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor." dedi.

    Adana’da MİT TIR’larının durdurulması konusuna değinen Erdoğan, "Adana’da MİT'e ait TIR’lara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o TIR’lar Suriye’de Türkmen kardeşlerimizi yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet TSK içindeki uzantıları yoluyla bu TIR’lara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP utanmadan sıkılmadan çıkıyor bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanya’ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP Adana’da TIR’ların durdurulmasına sessiz kalan işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin. Hem de Türkiye Türkmenlere bir şey yapmıyor diyeceksin. Bunlar ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar hiç bir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar." dedi.

    "CHP tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor." diyen Erdoğan şunları söyledi: "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştır, Mussollini'ye sahip çıkmıştır, Hitler'e övgüler düzmüştü, hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor, CHP kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor. Bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine teslim etmiş Boraltan Köprüsü’nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz şehit edilmeden önce bizi Stalin’in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz diyorlardı. Yıllarca bu CHP Filistin meselesine, Ortadoğu’ya, Arap kardeşlerimize sırtlarını döndü. Bunu yaparken de Avrupa’ya yakınlaşamadılar. Türkiye’yi müzakere safhasına bile taşıyamadılar. Biz taşıdık."

    Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda da Gazze'deki katliamın üzerini örtmek, İsrail'in işini kolaylaştırmak için içeride ellerinden geleni yapıyorlar. CHP'ye bakıyorsunuz Irak'ta adaletsizliği destekliyor. Bakıyorsunuz Mısır'da darbecileri destekliyor. Bakıyorsunuz Suriye'de eli kanlı, zalim rejimi, Esed'i destekliyor, yüzbinlerce insanın katilini destekliyor. İşte Gazze'de de İsrail işini rahat görsün, rahat soykırım yapsın diye bizi susturmanın mücadelesini veriyorlar. Susmak yok, hakkı söylemeye devam edeceğiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.