Erdoğan: Batsın bu dünya

Erdoğan: Batsın bu dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılıyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Modern dünyada insan ve insanlığa ilişkin her meselenin bir şekilde ele alındığını biliyoruz. Ama sorunlara karşı bütüncül adil bir yaklaşım ortaya konamadığını üzülerek müşahade ediyoruz.

Sorunlara duyarsız bir çağda yaşıyoruz. Çevre konusunda aşırı duyarlılık gösteren kesimlerin silahlanma konusunda son derece duyarsız olduğunu görüyoruz. Başka ülkelerin çevre sorunlarına hassas olanların kendi ülkelerinin çevre sorunlarına karşı duyarsız olduğunu görüyoruz. Belli ülkelerde en küçük bir demokrasi ihlalini büyük mesele haline getirenlerin başka bir takım ülkelerdeki demokrasi katliamlarına darbe girişimlerine gözlerini kapattıklarını görüyoruz.

Fok balıklarının avlanılmasını küresel mesele haline getirenlerin Filistin'de Suriye'de Gazze'de binlerce çocuk ve kadın katledilmesine en küçük bir duyarlılık göstermediğine şahit oluyoruz. Şu anda Suriye'de 300 bine aşkın insan öldürüldü. Hala dünyanın sesi yok. Kendileriyle hep görüşüyorum. Ama söylediklerimle kalıyorum. En ufak bir hassasiyetleri yok. Tek hassasiyetleri var, o da petrol.

DÜN BİR MİSAFİRİM VARDI

Dün bir misafirim vardı. 30 yaşındaki evladının helikopterden sniper ile nasıl vurulduğunu anlattı. Eşimle birlikte dinledik o annenin acısını. Uluslararası bir mahkemeye gidebilecek miyim diyor. Ülkemde dava açamıyorum diyor. Eğer açarsan durum daha kötü olur diyor. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Onlarca yüzlerce binlerce örneği var. Bütün bu çifte standartlar bu ikircikli yaklaşımlar aslında sorunların çözümünde en büyük eksiğin adalet duygusu olduğunu bize gösteriyor.

BATSIN BU DÜNYA

Hani bizim Gencebay'ımız var ya. Batsın bu dünya diyor. Evet batsın bu dünya. Çünkü adalet yok.

O ÜLKENİN LİDERİYLE BARIŞMAM

X ülkenin lideriyle barışmamı istediler. Barışamam. Onu kabul de edemem. Zira zalimin zulmüne rıza zulümdür. Zalimlarden olmak istemiyorum onun için de bu zulme rıza gösteremem, kendisini de asla kabul edemem. Beni ne öylesi ne böylesi ilgilendirmiyor. Bu makamda bulunduğum sürece böyle bir şeyi asla yapmam. Günde 3 bin insanın öldürüldüğü yakın siyasi tarihte görülmüş hiçbir ülke yok. İşte Mısır bunu yaşadı. Oylarıyla iktidara gelmiş bir lideri devirdiler. Demokratik ülkeler ne oluyor dedi mi? Hala başgöz ediyorlar. Meşruiyet kavgasını sürdürüyorlar. Siz meşru görseniz de, biz meşru görmeyeceğiz. Farkımız bu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.