Erdoğan: Adaletsizlik Üzerine Medeniyet İnşa Edilemeyeceğine İnanan Bir Toplumuz

Erdoğan: Adaletsizlik Üzerine Medeniyet İnşa Edilemeyeceğine İnanan Bir Toplumuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Ortadoğu’ya olan ilgisinin sorgulanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Biz zulüm ve adaletsizlik üzerine hiçbir şekilde medeniyet inşa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz. Lüks araçların...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Ortadoğu’ya olan ilgisinin sorgulanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Biz zulüm ve adaletsizlik üzerine hiçbir şekilde medeniyet inşa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz. Lüks araçların yakıt depolarına benzin doldurmak adına Ortadoğu’da her gün insanlar katlediliyorsa orada medeniyetten söz edilemez.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen 15. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı'nın Açılış Töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi kapanış oturumuna katıldı. Türkiye’nin bölgesinin ve küresel ekonominin parlayan yıldızı olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye aynı zamanda küresel vicdana seslenen bir ülke olmaktan da taviz vermeyecektir. Biz zulüm ve adaletsizlik üzerine hiçbir şekilde medeniyet inşa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz. Tarih bunun sayısız örnekleriyle doludur. Lüks araçların yakıt depolarına benzin doldurmak adına Ortadoğu’da her gün insanlar katlediliyorsa orada medeniyetten söz edilemez.” diye konuştu.

Batı ülkelerinin Ortadoğu’ya olan ilgisinin sorgulanmasını isteyen Erdoğan, şöyle devam etti: “10 bin kilometre uzaklıktan acaba Ortadoğu’ya gelenler niye gelirler. Bunların üzerinde durmak lazım. Dünya eğer isterse Irak’taki sorunların çözümüne temin üretebilir. Dünya eğer isterse Suriye’de her gün çocukların ölmesinin önüne geçebilir. Dünya eğer isterse Filistin’de annelerin yavrularını kaybetmesini önleyebilir. Bir varil petrol, bir avut elmas adına susanlar, insanlığın ölümüne karşı duyarsız kalanlar ne yazık ki en başta yaşadıkları topluma, en başta üzerinde bulundukları şu toprağa karşı büyük haksızlık içindedirler.”

Erdoğan, dost ve kardeş ülkeleri Türkiye'ye destek olmaya çağırarak, “Suriye için, Libya, Irak, Yemen, Filistin, Yemen, Mısır tüm buralar için sesimizi yükseltirken ilkeli bir tavır ortaya koyarken bunu çıkar adına değil, hak adına, adalet adına, insanlık adına yapıyoruz. Bizim özelliğimiz bu. Yeryüzündeki bütün dost ve kardeşlerimizin de bu mücadelemize destek vermelerini istiyor ve bu samimi mücadelede yanımızda olmalarını bekliyoruz. Irak, Suriye, Filistin’in barış ve refahı sadece bu ülkeler için değil dünyadaki her ülke için barış ve refah demektir. Biz haksızlıklar karşısında durmaya, hiç çekinmeden hakkı savunmaya devam edeceğiz. Dış politikamız bu ilke üzerine tesis edilmiştir. Ekonomi politikalarımız önce insan diyerek insanlar arasındaki her türlü ayrımı reddederek inşa edilmiştir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.