"Erciş'e Söz Verilen Kentsel Dönüşüm Artık Başlatılsın"

"Erciş'e Söz Verilen Kentsel Dönüşüm Artık Başlatılsın"

Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Eş başkanlar, depremin dördüncü yıl dönümünde Erciş'te hala deprem enkazlarının bulunduğunu...

Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Eş başkanlar, depremin dördüncü yıl dönümünde Erciş'te hala deprem enkazlarının bulunduğunu kaydederek, "Bugün depremin dördüncü yıldönümü olmasına rağmen hala ilçemiz Erciş enkaz halindedir. Hükümetin, kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi konusunda halkımıza verdiği sözler yerine getirilmemiştir. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'ye sesleniyoruz, gelin 'kentsel dönüşüm projesini artık hayata geçirin." dedi.

Mezarlık ziyaretine; eş başkanlar yanı sıra belediye encümenleri, sivil toplum kuruluşları, Eğitim-Sen Erciş Temsilcileri, Kızılay Erciş Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Mezar ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, deprem acısının Van ve Erciş halklarının ortak acısı olduğunu kaydetti. Keskin, Erciş halkının inançlı bir halk olduğunu ve depremin Allah'tan geldiğini fakat önlem almanın önemli olduğuna değinerek şunları kaydetti: "Biz Erciş halkı olarak bu tür ağır doğal afetlerden ders almamız gerektiğini acı bir şekilde yan yana dizilen mezarlardan bir kez daha anladık. Bunu anlamalıyız ki, bölgemiz deprem bölgesidir. Çok katlı binalara gözümüzü dikip bir kat daha yapmak derdinden ziyade, doğa felaketlerinden nasıl korunabiliriz, bunu düşünmemiz gerekiyor."

Konuşmasına Erciş'te arap saçına dönen kentsel dönüşüm projesine de değinen Eş Başkan Keskin, "Vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerken, buradan iktidara da sesleniyoruz: Depremin üçüncü yılını geride bıraktık dördüncü yılına girdik fakat ilçemiz Erciş, hala enkaz durumunda. Hükümetin, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde halkımıza verdiği sözler henüz yerine getirilmemiştir. İnsanlarımız hala deprem psikolojisini yaşamaktadır. Bu kötü bir durumdur. Biz buradan ilgili bakanlıklar, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Erciş halkı adına çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce şehrimizde değişim ve dönüşüm başlamalıdır." dedi.

Eş Başkan Abdurrahman Çağan da yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de metanet diledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.