Ensar Lokantası’ndan hayırlı uygulama

Ensar Lokantası’ndan hayırlı uygulama

Güneysınır İlçesi’nde uzun yıllardır babadan kalma lokantacılık mesleğini devam ettiren Ensar Lokantası işletmecisi Ramazan Şahbaz, sabah namazına gelen cemaate bedava çorba ikram ederek güzel bir geleneğe imza attı.

İş yerinin babasından kaldığını ve babasının sağlığında yaptığı hayır işlerine devam ettirmek için böyle bir uygulama başlattığını ifade eden Şahbaz, “Kardeşlerimle beraber Güneysınır’da Ensar Lokantası’nı işletiyoruz. Burada bir ilki gerçekleştirdik. Sabahleyin, sabah namazını lokantamızın yakınında bulunan Coşkunlar Camii’nde kılan cami cemaatine çorbayı iş yerimizde ikram etmeye başladık. İlk başladığımız zaman imamla beraber sadece üç kişiydik. Daha sonra camiye gelen vatandaşımızın sayısı artarak 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde 13 kişiye kadar çıktı. Bizim amacımız da zaten sabah namazını camide kılanlarının sayısını artırmaktı. Böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.
Sabah namazının ardından iş yerine gelen misafirlere istedikleri kadar istediği çorbayı ikram ettiklerini de dile getiren Şahbaz, “Camii cemaatimizin arzularına göre işkembe, mercimek, tavuk suyu, arabaşı ve benzeri çorbalarımızı ikram ediyor, dileyenlere kahvaltı ikramında da bulunuyoruz. Bunu bir kampanya olarak değil de bir gelenek olarak düşünüyoruz ve cami cemaati ne kadar artarsa artsın, sabah namazının ardından cemaate çorba ikramımız devam edecek” diye konuştu.
İş yeri hakkında da kısa bir bilgi veren Şahbaz, “1990 yılında rahmetli babam Sadık Hoca tarafından işletmemiz kuruldu. Onun vefatından sonra biz işi yürütmeye başladık. Üç masayla işe başlamıştık şimdi elhamdülillah 35 masada müşterilerimize hizmet ediyoruz. Burada bulunan bütün yemekleri kendimiz yapıyoruz. Kardeşimin aşçı olması nedeniyle yemeklerde hiç sorun yaşamıyoruz. Temiz, güler yüzlü hizmet veren, müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir yaklaşımla çalışıyoruz, müşterilerimizin de bu durumdan memnun kaldıklarını onlardan gelen teşekkürlerden anlıyoruz. Hedefimiz bu yolda ilerlemek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.