Engelli kadınlar hor görülüyor

Engelli kadınlar hor görülüyor

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Kadın Kolları Başkanı Fadimana Arslan, kadrna şiddetin, tacizin sürekli arttığını vurgulayarak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sömürünün, ayrımcılığın, şiddetin ve tacizin sürekli arttığı günümüzde biz engelli kadınlar buna dur demek istiyoruz. Bizler aciz, zavallı ve işe yaramaz olarak görülmeyi istemiyoruz. Beyaz bastonlarımızla özgürce ve güvenle gezmek istiyoruz. Acıyan bakışlar altında yürümek istemiyoruz. Bizler de sizler gibi insanız. Bunu kabul ettirene kadar da çalışacağız. Sinemada, tiyatroda, dizilerde  engelliler yetirince anlatılmıyor. Anlatılanlar da biz görme engelli kadınlar kendi özbakım becerisini yapamayan, özel ihtiyaçlarında bile yardıma muhtaç olan, engelinden dolayı hor görülen rollere büründürülüyor. Biz bunları istemiyoruz. Engelli kadınların bir araya gelerek, bütün bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Görme engelli dernek üyesi Asena Arslan da, “Engelimize bir de insanların bizi hor görmesi ekleniyor. Bir arkadaşım, üniversiteyi kazanmış, fakat görme engelli olduğu için okuyamamıştır. Engelli olmak bir sıkıntıdır, fakat kadın olup da engelli olmak daha büyük bir sıkıntıdır. Engelli kadınlara yeterince özen gösterilmiyor” dedi.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.