Enerji Ve Maden İşçileri Bir Günlük İş Bıraktı

Enerji Ve Maden İşçileri Bir Günlük İş Bıraktı

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve bu santrallere kömür temin eden kömür işletmelerinde çalışan işçiler, iş bırakma eylemine gitti. Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden...

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve bu santrallere kömür temin eden kömür işletmelerinde çalışan işçiler, iş bırakma eylemine gitti. Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) üyesi enerji ve maden işçileri, 8 saatlik iş bırakma eylemine gitti. Enerji ve maden işçileri tarafından geçen yıl kurulan direniş çadırı önünde Tes-İş ve Maden-İş Yatağan Şube başkanları tarafından basın açıklaması yapıldı.

    Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi ile almış oldukları ortak karar ile bugün 8 saatlik iş bırakma eylemine gittiklerini söyledi.

    Yatağan Termik Santrali önüne geçen yıl kurulan direniş çadırının 1. yılını doldurduğunu ifade eden Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin ise "Buradan bir kez daha siyasi iktidara ve alıcı firmalara seslenmek istiyoruz. Biz bu mücadeleyi şan olsun diye veya kendi haklarımız için yapmıyoruz. Özelleştirmeler emeğe, emeğin kazanımlarına, halkın geleceğine ve ülkenin bağımsızlığına yapılan bir suikasttır. Bu suikastlara Yatağan ve Milas'ta asla izin vermeyeceğiz." dedi.

    Girgin, 1 yılı eylemlerle, direniş ve mücadelelerle dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, "Özelleştirme ihalelerini iptal ettiremedik. Ama pes etmiş değiliz. İşimiz aşımız, geleceğimiz göz bebeğimiz santrallerimiz özelleştirme kapsamından çıkarılıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Sizlerin onurlu mücadelesi karşısında firmalar, bu santrallerden vazgeçecekler. Biz buna yürekten inanıyoruz. Yatağan direnişi sadece santrallerle değil, bu ülkede hakkı yenen tüm emekçiler, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimiz, işten atılan, ezilen, horlanan tüm emekçiler adına devam etmek zorundadır. Direniş yağmaya, talana, vurguna, yolsuzluklara karşı devam edecektir. Halkımız için, vatanımız için, çocuklarımızın geleceği için devam edecektir. Başta özelleştirmeler olmak üzere, taşeron uygulamalarına, asgari ücretin sefalet ücreti olmasına, düşük ücret politikasına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerine, sendikasızlaştırmaya ve işten atılmalara karşı mücadelemizi yükseltmek, sesimizi duyurmak için direnmeye devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.