Emre Uslu'ya mahkemeden zorla getirme kararı

Emre Uslu'ya mahkemeden zorla getirme kararı

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım'a "Basın yayın yoluyla iftira" ettiği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada mahkeme, Uslu'nun zorla getirilmesin

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Emre Uslu gelmezken, tarafları avukatları temsil etti. Mahkeme hakiminin "Sanık gelmedi mi" sorusu üzerine söz alan Emre Uslu'nun avukatı Veysel Ok, "Müvekkilim yurt dışında olduğu için duruşmaya gelemedi. Bir sonraki celseye hazır etmeye çalışacağız" dedi. Mahkeme hakimi ise, "Ne amaçla yurt dışında, hangi ülkede" diye sordu. Bunun üzerine avukat Ok, "Kendisi akademik bir çalışma amacıyla Belçika'ya gitmiştir. Gerekirse talimatla ifadesi alınabilir" diye konuştu.


"Davetiyeye rağmen duruşmaya gelmedi"
İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın avukat Mehmet Talha Güvençer ise suçun sabit olduğunu belirterek, "Sanık yurt dışına gitmişse de savunmadan kaçmaktadır. Hakkında yakalama kararı çıkarılsın" şeklinde konuştu. Mahkeme sanık Emre Uslu'nun davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediğini belirterek Uslu'nun bir dahaki celseye zorla getirilmesine karar verdi.

"Yazıda hakaret yok"
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan ve İHH ve Bülent Yıldırım'ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Taraf Gazetesi'nin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında "El Kaide, İHH, tır vs..." başlığıyla bir haber yayımlandığı ifade edildi. Uslu hakkında İHH'yı "silah kaçakçılığı" ile itham ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğu aktarılan iddianamede, "Uslu'nun savcılıkta verdiği savunmasında özetle, yazının herhangi bir yerinde hakaret içeren ifadelerin bulunmadığını, yazısını İHH'ya yönelik olarak yapılan polis operasyonları üzerine yazdığını, bu operasyondan hareketle İHH'ya yönelik iddiaları gündeme getirdiğini, bu iddiaların diğer gazetelere de haber konusu olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini beyan etmiştir" denildi.


Basın yoluyla iftira
İddianamede, yapılan soruşturma neticesinde Uslu'nun, İHH'nın Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle insanı yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasa dışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüğünü, istihbarat teşkilatının silah transferi işleminde yardım kuruluşlarını kullandığını, bu yardım kuruluşlarında da en çok öne çıkanın vakıf olduğunu haberinde yazmak suretiyle yasa dışı terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu ve onlara silah temininde bulunduğunu ifade ederek basın yayın yoluyla iftirada bulunduğu kaydedildi.


Emre Uslu hakkında 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.