Emniyetten Gençler İçin Van Gölü Turu

Emniyetten Gençler İçin Van Gölü Turu

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’nın (ÇOGEP) “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -3” projesi...

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’nın (ÇOGEP) “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -3” projesi kapsamında açılan kurslara katılan gençler ve aileleri için Van Gölü turu düzenledi. Aileleriyle birlikte düzenlenen tura katılan gençler göl üstünde halay çekerek gönüllerince eğledi.

"İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -3" projesi kapsamında açılan kurslarla ilgili açıklama yapan Tatvan İlçe emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, 2012 ve 2013 yıllarında da aynı projeyi hayata geçirerek dezavantajlı guruptaki gençlerin önünü açtıklarını belirterek, ilk iki projeyle 56 kursiyere istihdam sağladıklarını söyledi. Bölgedeki işsizlik oranının yüksek olması nedeniyle gençlerin projeye yoğun katılım gösterdiğini dile getiren Çankaya şöyle konuştu: "ÇOGEB kapsamında hazırlanan “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum – 3” projesine İŞKUR istihdam sağlıyor, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tatvan Halk Eğitimi Merkezi de kurs ortamı ve öğretici imkanı sunuyor. Vatandaşlar ve esnafların da manevi destekleriyle projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında otomotiv elektrikçiliği, doğalgaz iç tesisatı cihaz montajı ve telkari kurslarını açtık. Her kursa 15-18 yaş aralığında 15’er kişi aldık. Açtığımız kursların biri kızlara yöneliktir ve 15’i kız olmak üzere toplam 45 kursiyerimiz var. Dezavantajlı gurupta olan ve iş imkanı olmayan bu arkadaşlarımızı topluma kazandırarak iş imkanları sağlamayı hedefledik. Proje kapsamında bugün düzenlediğimiz feribot turu projemizin ilk faaliyeti oldu. Bundan sonra Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa gezilerimiz de olacak. Ayrıca kursiyer arkadaşlarımızın ailelerinden ilkokula giden çocuklar için de 100 kişilik kırtasiye malzemeleri yardımlarımız oldu. Bunların yanı sıra çocuk ve gençlerin gelişimi için futbol kursu, sportif faaliyetler ve sosyal aktiviteler düzenledik."

Kurs süresince gençlere istihdam sağladıklarını dile getiren İŞKUR Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan ise "Açtığımız kurslar şuanda devam ediyor. Toplam 3 kursta 45 kişi eğitim görüyor. İŞKUR’un görevlerinden biri de istihdama yönelik çalışmalar yapmaktır. Proje kapsamında kursların yarı sıra spor faaliyetleri ve gezi turları ile sosyal faaliyetler yapılıyor. Amaç gençlerimizi topluma kazandırıp kendi istihdamlarını sağlayabilmeleri konusunda öncülük yapabilmektir. İŞKUR olarak kursa katılan kursiyerlere günlük ücret ödüyoruz. Kurslar 3 ay sürecek. Kurs sonunda bu kursiyer arkadaşları esnaf kardeşlerimizin yanında bir işe yerleştirmeyi düşünüyoruz. İş yeri açmak isteyen kursiyerlerimizi de devletin bazı desteklerinden yararlandırarak imkan sağlamaya çalışacağız." dedi.

Feribot gezisine Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve kursiyer aileleri katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.