Dünyanın En İyi Otoyolu Birleşik Arap Emirlikleri’nde

Dünyanın En İyi Otoyolu Birleşik Arap Emirlikleri’nde

Dünyanın en kaliteli otoyollarının Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde bulunduğu bildirildi.Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre 1’den 7’ye kadar yapılan otoyol kalite değerlendirmesinde 6,6 puan ile BAE dünyada...

Dünyanın en kaliteli otoyollarının Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde bulunduğu bildirildi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre 1’den 7’ye kadar yapılan otoyol kalite değerlendirmesinde 6,6 puan ile BAE dünyada ilk sırada yer aldı. Toplam 148 ülkenin değerlendirildiği raporda Fransa ve Umman 6,4 puan ile BAE’nin hemen arkasında sıralamaya girdi.

Ardından 6,3 puan ile Portekiz ve her biri 6,2 puan ile Hong Kong, Avusturya, Singapur ve İsviçre geldi.

Otoyol kalitesinde Türkiye 4,9 puan aldı ve 44. oldu. Aynı puanı alan diğer ülkeler Avustralya, Güney Afrika, Tayland ve Svaziland oldu. Türkiye’yi 4,8 puan ile Kuveyt, Ürdün, Rwanda ve Panama takip etti.

Raporda en kötü yolların düşük gelirli ülkelerde olduğu kaydedildi. Avrupa’daki en fakir ülke kabul edilen Moldova, 1,7 puan ile listenin sonunda yer aldı.

Otoyol kalitesinde son sıralarda yer alan diğer ülkeler ise Gine (1,9), Timor-Leste (2), Romanya (2,1) ve Ukrayna (2,1) oldu. Bu ülkeyi Haiti, Mozambik, Moğolistan, Gabon ve Angola takip etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.