Dünyada ilk 10'a giren meşhur Türk markası Japonlara satıldı! Binlerce çalışanı var

Dünyada ilk 10'a giren meşhur Türk markası Japonlara satıldı! Binlerce çalışanı var

Türkiye'de çok büyük markalar yabancılara satılıyor. Son olarak ülke genelinde 4 fabrikası ve binlerce çalışanı olan meşhur Türk firması yabancılara satıldı.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik koşullara bağlı olarak çeşitli ortaklıklar kurulabiliyor. Bazı Türk iş insanları dünyanın farklı ülkelerinden firmaları satın alıyor. Birçok yabancı da Türk firmalarını satın alarak bünyesine katıyor. Son aylarda yabancıların Türkiye'deki yatırımları hız kazandı. Özellikle Japonya'dan gelen iş insanları birçok firmayı satın aldı. Kısa süre önce Kocaman Balıkçılık firmasını satın alan Japonlar şimdi de Türkiye'nin en büyük endüstriyel ekipman üreticisini satın aldı.

satildi-3.jpg

DÜNYADA İLK 10'A GİREN NADİR TÜRK FİRMALARINDAN BİRİSİYDİ

1958 yılında kurulan firma yeni yatırımlarla büyümesini sürdürdü. Türkiye genelinde 4 farklı şehirde fabrikası olan firma toplamda 130 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyor. En büyük fabrikası İstanbul'da olan firmanın Tekirdağ'da 1, Antalya'da 2 fabrikası daha var.

fabrika-satildi.jpg

Dünya genelinde 100'den fazla ülkeye ürünlerini satan firma sektöründe ilk 10'a girmesiyle dikkat çekiyor. Öztiryakiler isimli meşhur Türk markasının Japonlara satılması herkesi şaşırttı.

satildi-2.jpg

JAPONLAR ÖZTİRYAKİLER FİRMASINI SATIN ALDI

Japonya‘nın önde gelen endüstriyel mutfak ekipmanları üreticilerinden Hoshizaki, Öztiryakiler‘in yüzde 51 hissesini satın aldı.

firma.jpg

Bu önemli satın alma işlemi ile Türkiye'nin sektördeki dev firması Öztiryakiler, Hoshizaki‘nin bir yan kuruluşu haline geldi. Hoshizaki, bu stratejik hamle ile dünya genelindeki gücüne güç katmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum