Dolar bu tarihte 20 lira bandına gerileyecek! Güvenilir kurum açıkladı

Dolar bu tarihte 20 lira bandına gerileyecek! Güvenilir kurum açıkladı

Türkiye'de dolar kurundaki yükselişin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Güvenilir kurum doların 20 lira bandına gerileyeceği tarihi açıkladı.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik dengeler değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilen ülkeler güçleniyor. Ayak uyduramayanlar ise daha büyük sıkıntılarla yüzleşiyor. Son yıllarda Türk Lirası'ndaki değer kaybı herkes tarafından çok konuşuluyor. İş dünyasında doların yükselişine ilişkin yeni iddialar ortaya atılırken güvenilir kurumlar ise tam tersine işaret ediyor.

dolar-333.jpg

VATANDAŞ DÖVİZ BÜROLARINA AKIN ETTİ

31 Mart seçimlerinin ardından vatandaş dolar kurunun yükseleceğini tahmin ediyordu. Bu doğrultuda döviz bürolarında yoğunluk oluşturanlar dikkat çekti. Son haftalarda birikimini dolara yatıranların sayısı yüz binleri aştı. Seçim sonrası ise dolar kurunda beklenen yükseliş yaşanmadı. Aksine dolar kurunda az da olsa bir gerileme yaşandı.

dolar-2.webp

UZUN VADEDE TÜRK LİRASININ DEĞERLENMESİ BEKLENİYOR

An itibariyle dolar/TL 32 liradan işlem görüyor. Türkiye'deki ekonomik hareketlilikler yakından takip eden Amerika merkezli banka tahminlerini güncelledi. Well Fargo 2024 yılı başında yaptığı iyimser tabloyu yerel seçim sonrası güncelleyerek uzun vadede Türk lirasının güçleneceğini belirtti.

dolar-8.webp

GÜVENİLİR KURUM TARİH VERDİ

Açıklamada ABD dolarının, Türk lirası karşısında zirveyi gördüğünü belirten Wells Fargo, dolar kurunun 2025 yılında 30 TL'nin altına ineceği görüşünü tekrarladı. ABD'li banka tarafından yapılan açıklamada Türk lirasının içten içe güçlenmeye başlandığını belirtti. Bu açıklamalar doğrultusunda dolar kuru düşmeye devam ederse 20-30 lira aralığındaki banda oturacak. Önümüzdeki günlerde ekonomik gidişatın daha net ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum