Depremde enkaz altından çıkan 119   kasanın içi boş çıktı!

Depremde enkaz altından çıkan 119 kasanın içi boş çıktı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası enkaz altında kalan ve yapılan çalışmalar esnasında çıkartılan çelik kasalar açıldı. 197 kasanın 119'unun boş çıkması şaşırttı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından enkaz altından çıkarılan ve şimdiye kadar teslim alınmayan 197 çelik kasa açıldı. Kasaların içindeki eşya ve belgeler, sahiplerine veya varislerine teslim edildi.

11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen depremler sonrasında binlerce yapı yıkılırken oln binlerce kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada oluşturulan komisyon koordinesinde açılan çelik kasaların içerisinden çıkarılan eşya ve belgelerin sahiplerine veya varislerine teslim edildiği dile getirildi.

119 KASA BOŞ ÇIKTI

197 kasadan 119'unun boş çıktığı, 57 kasada ise değersiz evrak ve eşyaların bulunduğu açıklamada ifade edildi. Ayrıca, 21 çelik kasada 5 kilo 90 gram altın, 21 çeyrek altın, altın kolye ucu, 3 altın kaplama kol saati, 2 gümüş bileklik ve 4 çift gümüş küpe, 458 bin 198 Türk lirası, 58 bin 700 dolar, 404 euro ile eski madeni paraların bulunduğu bilgisi verildi.

38 PARÇA TARİHİ ESER

Bazı kasalarda 3 tabanca ve bunlara ait 397 fişek ile 38 parça tarihi eser, 960 yeşil ve kırmızı reçeteye tabi hap çıktığı, 18 kasanın sahibine, tarihi eserlerin ise Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.