Deplasmanda yüzümüz güldü

Deplasmanda yüzümüz güldü

Atiker Konyaspor Kayseri deplasmanından 3 puanla döndü. Geçtiğimiz sezon deplasmanda 17 maçta 9 puan toplayan yeşil-beyazlı ekip bu sezon başında sadece 3 maçta 2 galibiyet bir beraberlik alarak 7 puan topladı

Atiker Konyaspor  geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından yeni sezona güzel bir başlangıç yaptı.  Geçtiğimiz sezon 6 haftada 6 puan toplayan yeşil-beyazlı ekip bu sezon  11 puan topladı.

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında elde ettiği 11 puanla son altı sezonunun en iyi lig başlangıcını yapmış oldu. Yeşil beyazlılar, 2013-2014 sezonunda 6 puan, 2014-2015 sezonunda 6 2015-2016 ve 2016-2017 sezonunda 9 puan ve geçtiğimiz sezonun ilk 6 haftasında sadece 6 puan toplayabilmişti. Yeşil beyazlı ekip bu sezon sahasında ve deplasmanlarda oynadığı toplam 6 maçta tek yenilgi aldı.

DEPLASMANDA İYİ GİDİYOR

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonlarda deplasmanlarda vasat yada vasatın altında bir performans sergiliyordu. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon oynadığı 3 deplasman maçından da puanla ayrılmayı başardı. Geçtiğimiz sezonlarda deplasman maçlarında başarısız bir grafik sergileyen Atiker Konyaspor  bu sezon oynadığı ilk 3 deplasman maçında 7 puan topladı. Yeşil-beyazlı ekip geçen sezon  17 haftalık dış saha maçlarında sadece 2 galibiyet 3 beraberlik alarak 9 puan toplamıştı. Atiker Konyaspor bu sezon ise ilk 3 deplasman maçında bir beraberlik 2 galibiyet alarak 4 puan topladı.  Bu sezon ilk deplasmanına  Antalyaspor karşısında çıkan Atiker Konyaspor bu maçta 3-1 öndeyken, karşılaşmayı 3-3 tamamlamış ve bu zorlu deplasmandan 1 puanla dönmüştü. Kartal'ın bu maçta gollerini Ömer Ali (2) ve Fofana atmıştı. Yeşil-beyazlı ekip 4. haftada Malatyaspor'u deplasmanda  Milosevic'in attığı golle yenmeyi başarmış ve puanını 8'e çıkarmıştı. Atiker Konyaspor bir başka zorlu deplasman olan Kayserispor karşısında ise Yatabere ve Jonsson’un golleriyle 2-0 kazanmasını bildi ve3 puanın sahibi oldu.  Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon çıktığı ilk 3 deplasman maçından ise puansız ayrılmıştı.  Yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz sezon ilk deplasman puanını Yeni Malatyaspor ile oynadığı 7. Hafta maçında aldı. Atiker Konyaspor bu maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak  sezonun ilk deplasman puanını hanesine yazdırmıştı.  Yeşil-beyazlı ekip ilk deplasman galibiyetini ise 21. Haftada Alanyaspor’u 2-1 yenerek almıştı. Atiker Konyaspor 2017-2018 sezonunun diğer deplasman galibiyetini ise ligden düşmesi kesinleşen Karabükspor karşısında 1-0’lık skorla aldı.

ART ARDA 2. DEPLASMAN

Atiker Konyaspor Kayserispor deplasmanının ardından sezonun 7. Hafta maçını da dış sahada oynayacak. Yeşil-beyazlı ekip fikstür gereği sezonun 7. Haftasında İzmir temsilcisi Göztepe’ye konuk olacak.  Atiker Konyaspor bu sezon yakaladığı dış saha performansını  Göztepe karşısında da devam ettirmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip Pazar günü oynayacağı maç öncesinde yine bir deplasman maçında Yeni Amasyaspor ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor rakibi karşısında kupa için bir üst tura yükselme adına mücadele edecek.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.