Davutoğlu'ndan Bank Asya açıklaması

Davutoğlu'ndan Bank Asya açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Borsa İstanbul'da hisseleri düşüşe geçen Bank Asya'nın durumuyla ilgili açıklama yaptı.Davutoğlu'ndan son dakika Bank Asya açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin Bank Asya'nın durumuna ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bankacılık sisteminin kuralları bellidir" uyarısında bulunan Davutoğlu, "Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin açıklamalarının sorulduğu Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

SONUNA DEĞİL BÜTÜNÜNE BAKIN

Sayın cumhurbaşkanımızın kredi kuruluşları ile ilgili açıklamasında sonuna değil bütününe bakmak lazım. Bu kuruluşlar objektif ekonomik değerlendirme yapmak için varlardır. İtibarları da buradan gelir. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun Türkiye’nin bu kuruluşlardan hak ettiği notu almadığıdır. Başka ülkelere cömert olan kuruluşlar Türkiye söz konuş olduğunda yanlış sinyaller gönderiyorlar. Bu doğru değil. Türkiye 2 seçimi suhuletle geçti. Siyasi istikrar daha da güçlendi. Piyasalarda güven arttı. Kimsenin kriz beklentisi yok. Bu kuruluşlar bunu göz önüne almayan yorumlar yapıyorlar. Siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirme yapmalarını bekliyoruz. Bu karneyse ben de akademisyen olarak muhatabınız olan öğrencileriniz arasında ayrım yaparsanız objektifliğinizi kaybedersiniz. Çağrımız bu kuruluşların objektif kriterlerle hareket etmesi. Manipulatif bir takım haberlere dayalı olarak krizi yaratacak beklenti içinde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalmaz

BANK ASYA İÇİN İLK YORUM

Türkiye bir hukuk devleti. Bankacılık sistemimizin ne kadar dayanıklı olduğu son yıllarda görülmüştür. Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir. Bank Asya da dahil herhangi bir banka objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı noktadaysa bu değerlendirme BDDK başta olmak üzere kurumların görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyanların herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.