Danıştay Gülen'in pasaportunu iptal etti!

Danıştay Gülen'in pasaportunu iptal etti!

Danıştay'dan Fethullah Gülen ile ilgili çok konuşulacak bir karar çıktı.

Danıştay, Fethullah Gülen’in pasaportunu iptal eden Valiliği’ni haklı buldu. Danıştay, “Yeşil pasaport için doğru olmayan bilgiler verdi ve idareyi yanılttı” diyerek mahkeme kararını iptal etti. Danıştay 10. Dairesi, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunu 'yanıltıcı bilgiler verdiği' gerekçesiyle iptal eden Valiliği'ni haklı buldu. Ve mahkeme kararını iptal etti.

Daire, "Gülen vaizlikten emekli olmadı istifa etti, SSK'dan emekli oldu, dolayısıyla memur değil işçi emeklisidir; çalışsaydı da yeşil pasaport alacak dereceye yükselemezdi; buna rağmen Diyanet'ten yanıltıcı bilgi verildi; pasaport formunu gerçeğe aykırı şekilde 'emekli memur' olarak doldurdu ve idareyi yanılttı" dedi.

Daire, bir üyenin muhalefetine karşı 4 üyenin oyuyla, İdare Mahkemesi'nin ret kararını bozdu.

GÜLEN'İN AVUKATINDAN DANIŞTAY'IN KARARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bu karar üzerine Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak da bir açıklama yaparak Danıştay’ın pasaport kararı haberini doğrulayarak yargı sürecinin henüz bitmediğini söyledi.

Albayrak açıklamasında “Öncelikle henüz yargılama süreci bitmemiştir. Danıştay’ın bozma kararına karşı karar düzeltme başvurusunda bulunulacaktır” diyerek  sözlerini şöyle sürdürdü:

Açık yasal düzenlemeler ve Danıştay’ın önceki kararlarına da bakıldığında Sayın Fethullah Gülen’e yeşil pasaport verilmesi doğrudur ve hakkıdır. Bu nedenle yasal süreç sonuna kadar takip edilecek ve bu yanlıştan dönülmesi sağlanacaktır.

ROTAHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.