Çüzder, Üstün Zekâlı Çocukların Tespiti İçin Yardım İstedi

Çüzder, Üstün Zekâlı Çocukların Tespiti İçin Yardım İstedi

Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Başkanı Murat Acar, Çukurova bölgesinde çok sayıda üstün zekalı öğrenci bulunduğunu belirterek, bunların tespiti için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek istedi. Adana İl Milli Eğitim...

Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Başkanı Murat Acar, Çukurova bölgesinde çok sayıda üstün zekalı öğrenci bulunduğunu belirterek, bunların tespiti için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek istedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı makamında ziyaretinde konuşan Ziyarette ÇÜZDER Başkanı Murat Acar Başkan Acar, Adana'da ve çevre illerde çok sayıda üstün zekâlı öğrenci bulunduğunu belirtti. Bu öğrencilerin tespiti için Milli Eğitim’in desteğinin şart olduğunu vurgulayan Acar, “Çukurova Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretmen adaylarına eğitim veriyoruz. Bu eğitimler çocuklarımızın büyük yararına olacaktır.” dedi.

ÇÜZDER Başkan Yardımcısı ve ‘Zeka Oyunları’ eğitmeni Berna Ünsal da her çocuğun çeşitli zekâ geliştirici oyunları oynaması gerektiğinin altını çizerek, “Bu oyunlarla zekâ gelişimi arttırılıp üstün zekâlı çocuklarımızı keşfediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Keşfedilemeyen üstün zekâlı çocuklarımızı sizler, öğretmen ve velilerimizin işbirliğiyle keşfedilebiliriz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.