Çumra bölgenin yıldızı olacak

Çumra bölgenin yıldızı olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Çumra Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ramazan Türkoğlu, iddialı projelerle Çumra'yı bölgenin yıldızı yapacaklarını dile getirdi

2019 Yerel Seçimlerinde MHP'den Çumra Belediye Başkan Adayı adayı olan Ramazan Türkoğlu, Çumra'nın sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, bu sorunlara çare bulmak için yola çıktıklarını söyledi. "Farkımız, sahada ki çalışma arkadaşlarımızın profesyonel olması, asla parti muhabbeti, siyasi söylemlerde bulunulmayacak olması" diyen Türkoğlu, şunları kaydetti: "Kendimizi tanıttıktan sonra, anket usulü ile halkın istek ve temennileri belirlenip çözüm üretme noktasında ivedilikle adımlar atılacak. Belirlenen konularda mevcut belediye çalışmaları ile ilgili sorunlar var ise dikkatle dinlenip, çözüm üretme noktasında çalışmaların yapılacak olacağını ve önemsendiğini, verilecek cevapların hizmet bazında kısa ve öz olmasına ehemmiyet gösterilecek. Asla hiçbir Belediye Başkanı ve aday adaylarının eksiklerinden ve şahsi hatalarından bahsedilmeyecek. Yapılmış olan hizmetlerin üzerine daha fazla, daha iyi, daha güzel neler yapabileceğimizi anlatacağız. Oy talebinde bulunurken Milliyetçi, Ülkücü duruşumuzdan ödün vermeden siyasi görüş, mezhep ve meşrep görüşü gözetilmeden oy talebinde bulunulacak. Partim beni aday gösterirse her partinin tabanından, farklı siyasi görüşlerden oy alacağıma eminim."

HERKESE EŞİT HİZMET GİDECEK

Çumra'ya ve Çumra halkına siyaset farkı gözetmeden hizmet edeceklerini kaydeden Türkoğlu, "Mevcut Belediye hizmetleri esnasında farklı siyasi görüşlerin yoğun olduğu mahalle ve sokaklara hizmetlerin daha az götürüldüğü ve hatta etkin kanaat önderlerinin ikamet ettiği mesken civarlarına belediye hizmetlerinin götürülmediğini gördük. Mesire yeri ve çocuk parklarının oy alınan mahallelerde daha yoğun olduğuna, bu tip eksikliklerin ilçe halkını rahatsızlık verdiğini gözlemledik. Yukarıda saydığımız mağdur olan bu insanlarımızı onure etmek için üstün bir gayret sarf edeceğiz. Mahalle ve sokak tabela isimlerinin o mahallede oturan insanların manevi ve kültürel düşüncelerine aykırı olduğunu, biz geldiğimizde tarafsız Türk-İslam örf ve adetlerine uygun ve dahi çağın gereklerine göre ilime, bilime hizmet etmiş ortak paydası olan isimleri vereceğiz" dedi.

YENİDEN İMAR HARİTASI ÇIKARTILACAK

Çumra'nın yeniden imar haritasının çıkartılacağını kaydeden Türkoğlu, "Çumra Belediyesinde yapılan imar çalışmalarından dolayı halkımızın birçoğunun ev, arsa, iş yerlerinin büyük bir kısmının yol ve caddelere gittiğinin, insanımızın çoğunun mağdur olduğunu gözlemledim. Projemin başında Çumra için yeniden bir imar haritası çıkartacağım. Çumra’mız düz arazi üzerine kurulmuş bir ilçedir. Yapıların çoğunun, rüzgara karşı istikamette yapıldığını, merkezlerde küçük bir ilçe olmamıza rağmen egzoz dumanının yoğun, oksijen eksikliğinin  olduğu ve hissedildiği bariz bir şekilde ortadadır. Bundan sonraki yapılarda rüzgar yönünü hesap ederek insanımızın rahat nefes alma bol oksijenden istifade etmesi için çaba sarf edeceğim" diye konuştu.

HAYVANCILIK PROJELERİNE ÖNEM VERİLECEK

Çumra'nın tarımda ve hayvancılıkta söz sahibi olması için  projelere ağırlık vereceklerini ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti: "Çumra insanının yarısından çoğu hayvancılıktan gelirini sağlamaktadır. Projeye uygun olmayan ahır, kümes vb… köy tipi besi yerlerinin merkeze yakın mahalle içlerinde olduğunu gözlemledim. Bu tip alanların derme çatma sağlıksız iskan merkezleri içerisinden olduğu bir hayli fazladır. Bu tip besiciliğin hem insan hayatını hem de hayvanları sağlık açısından olumsuz etkilemektedir. İlçemizde tarıma elverişsiz yeteri kadar hazine arazisi vardır. O arazilerin modern besicilik planına uygun hale getirerek yine rüzgarı ters istikametinde olacak şekilde altyapısını hazırlayarak şehir içi besiciliğini ilçe dışına taşıyacağım."

RAMAZAN TÜRKOĞLU KİMDİR

Türkmencamili Köyünde 1963 yılında dünyaya geldi. İlköğretimini Çumra’nın Türkmencamili köyünde bitirdi. Lise eğitimini Çumra Cumhuriyet lisesinde tamamladı. Lise yıllarında Çumra Ülkü Ocaklarında aktif görev üstlendi. Ön lisansını Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Sosyal Bilimler Fakültesinde tamamladı. Askerliğini Hakkari ilinde Jandarma Komando olarak yaptı. Akabinde çeşitli devlet memurluğu imtihanına katıldı. Polislik mesleğinde karar kıldı. 1987 yılında Kayseri Polis Okulundan Polis memuru Devlet memurluğuna asaleten atandı. Sırasıyla Adana, Diyarbakır ve Konya da İl Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birimlerinde görev aldı. 39 yıllık polislik mesleğini memleketi olan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde tamamlayarak emekli oldu. Çumra İlçesine doğalgazın getirilmesinde ve Çumra Şeker Fabrikasının Kuruluş Aşamasında birçok katkıları oldu. Milliyetçi Hareket Partisinin 40.yıl dönümünde 2009 yılında Çumra Belediye Başkanlığı aday adayı oldu. Tekrar Milliyetçi Hareket Partisinin 50.yılında 2019 Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde tekrar adaylığa başvurmuştur. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.