Çocuğa Tecavüz İddiası Mahalle Sakinlerini Ayaklandırdı

Çocuğa Tecavüz İddiası Mahalle Sakinlerini Ayaklandırdı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 15 yaşında bir Suriyeli sığınmacının, 8 yaşındaki bir Türk çocuğuna tecavüz ettiği iddiası mahalle sakinlerini ayaklandırdı.Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi ile...

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 15 yaşında bir Suriyeli sığınmacının, 8 yaşındaki bir Türk çocuğuna tecavüz ettiği iddiası mahalle sakinlerini ayaklandırdı.

Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi ile Barbaros Mahallesi'nde yaşanan olayda, 15 yaşında bir Suriyeli sığınmacının, 8 yaşındaki bir Türk çocuğuna tecavüz ettiği iddiası üzerine gece geç saatlere kadar gergin anlar yaşandı.

Tecavüz iddiası üzerine 8 yaşındaki çocuğun yakınları, iki mahallenin içinden geçen Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Suriyeli sığınmacılara ait dükkanların önünde toplandı. İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ olay yerine geldi. Kalabalığın kendilerine zarar vermesinden korkan Suriyeliler ise dükkanları kapatarak bölgeyi terk etti. Kalabalığın dağılmaması olay yerine, TOMA, çevik kuvvet ekipleri ve panzerler geldi. Tansiyonun düşmediği Barbaros Mahallesindeki vatandaşlar, Suriyelilere tepki göstererek, “Yeter artık onlara kucak eçtık, evlerimizi eşyalarımızı verdik, onların bize yaptıklarına bakın. İskenderun’da Suriye’li istemiyoruz” diyerek olaya tepki gösterdiler.

Gergin anların yaşandığı mahallede Suriyelilere ait bazı dükkanların camları kırılırdı. Üç kişinin yaralandığı olayın ardından İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, “Bahsedildiği gibi fiili livata olayı gerçekleşmemiş olup, rapor temizdir. Olayla ilgili bir kişi göz altına alınmış ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.