Cizreli Engellilerden Halterde Önemli Başarı

Cizreli Engellilerden Halterde Önemli Başarı

Kırıkkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halter yarışmasına katılan Cizreli engelliler büyük başarı elde etti. Kırıkkale’de bu yıl ikincisi düzenlenen iller arası Valilik Kupası Bedensel...

Kırıkkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halter yarışmasına katılan Cizreli engelliler büyük başarı elde etti.

Kırıkkale’de bu yıl ikincisi düzenlenen iller arası Valilik Kupası Bedensel Engelli Halter Şampiyonası’na Şırnak’ı temsilen Cizre Engelsiz Hayat Derneği’nden 3 engelli sporcu katıldı. Şırnak’ın tek temsilcileri olan Cizreli engelliler Kardeş Karaduman ve İsmail Özcan derece çıkarttı. Kırıkkale Yenimahalle Vali Behiç Çelik Kapalı Spor Salonu’nda yapılan halter yarışmasında Cizre’den katılan engelli sporcu 2. olurken, takım olarak da dördüncü oldu. Daha önce hiç yarışmalara katılmayan ve hazırlıksız olarak yarışmaya katılan Cizreli engelliler, 36 il arasında yarışmadan derece ile dönmenin sevincini yaşadı.

Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, “Buradan çıkarken arkadaşlara güveniyorduk ama Halter yarışması hakkında fazla bilgimiz yoktu. Hazırlıklı bir şekilde gitmemiştik. Yola çıkmadan bir gün önce yeni arkadaşların lisanslarını çıkarttık. Orada çok heyecanımız vardı. Sağolsunlar biz çok iyi karşıladılar. Hele hele Şırnak’tan gittiğimizi duyunca çok iyi ilgilendiler. Orada yarışmaya katıldık. Arkadaşlar kilo da ikinci oldular. Takım olarak da Şırnak olarak dördüncü olduk. Oradaki heyecanı anlatamam çok heyecan verici bir şeydi. Allah’ın izni ile biz spor kulübü kurmayı düşünüyoruz. Spor kulübünü kurunca her daldan sporcu çıkartacağız ve ileri de yapılacak yarışmalara katılmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.