Çıtırık: Kurumsal Bir Baro İçin Çıtaya Daha Da Yükselteceğiz

Çıtırık: Kurumsal Bir Baro İçin Çıtaya Daha Da Yükselteceğiz

Adana Barosu başkanlığına ikinci kez seçilen Mengücek Gazi Çıtırık, mazbatasını aldı. Adana Adliyesi’ndeki Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Çıtıkık, avukatlara yakışır bir seçimi geride bıraktıklarını...

Adana Barosu başkanlığına ikinci kez seçilen Mengücek Gazi Çıtırık, mazbatasını aldı. Adana Adliyesi’ndeki Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Çıtıkık, avukatlara yakışır bir seçimi geride bıraktıklarını söyledi.

    Baro Genel Kurulu’ndaki yapıcı eleştirileri dikkate alacaklarını belirten Çıtırık, birlikte yönetme kültürü anlayışlarının devam edeceğini kaydetti. Sandıkta alınan sonuca göre değil, derleyen-toplayan-birleştiren bir yönetim anlayışı; açıklık, hesap verilebilirlik ve denetlenebilirlik ilkelerinin sürdürülmesini sağlayacaklarını vurgulayan Çıtırık, komisyon oluştururken ‘bizden olan-olmayan’ ayrımıyla değil, ‘liyakat, yeterlilik, emek, zaman ayırma’ kriterlerini esas alacaklarını dile getirdi.

    Mesleki sorunların çözümü için TBMM, Adalet Bakanlığı, TBB, yereldeki hukuk örgütlenmeleriyle diyalogu daha da geliştireceklerinin altını çizen Mengücek Gazi Çıtırık, sürdürülebilir ve gelişime açık, kurumsal bir baro için çıtanın daha da yükseltileceği belirtti. Çıtırık, şöyle devam etti: "2 yıldır gösterdiğimiz ‘hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlükler’ mücadelesindeki kararlılığımız devam edecektir. Alanı daraltılan mesleğimizin faaliyet sahasının genişletilmesi, demokratik usul ve esasların işletileceği yöntemlerle kazanımlarımızı koruyan bir avukatlık yasası için mücadele edeceğiz. Mesleki aidiyet ve dayanışmayı ön plana çıkartarak baronun varlığının her alanda hissedileceği bir dönem olmasını dilerim. Meslektaşlarıma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum."

    Seyhan 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Recep Toprak, Baro Başkanlığı için güven tazeleyen Çıtırık’a mazbatasını verip, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

    Programa Baro'nun yönetim kurulu ve organlarına seçilen üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.