Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francesco’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Francesco konuşma yapacak. (14.30.14.45-16.00-Ankara)-...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francesco’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Francesco konuşma yapacak. (14.30.14.45-16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da ATO Congresium’da Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’na katılacak. (10.00-Ankara)

- Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Papa Francesco’yu karşılama töreni ve Papa ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmelerine katılacak. (14.00-14.30-Ankara)

- Davutoğlu ardından İstanbul’a hareket edecek. (16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın Yeşilköy Wow Otel’deki gala programına katılacak. (20.00- İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yıldız Sarayı Seyir Köşkü'nde düzenlenecek ‘IRCICA Kudüs’teki İslam Mirasının Korunması Uluslararası Konferansı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde İSEDAK 30. Yıldönümü Toplantısı'nın özel oturumuna katılacak. (10.00-15.30-İstanbul)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rize’de çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. (10.30-16.30-Rize)

- MHP Lideri Devlet Bahçeli, Tunceli’yi ziyaret edecek. (12.00-Tunceli)

DÜNYA

- Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımı ile Ankara'da yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı öncesi Moskova'ya geliyor. (Moskova)

- Mısır’ın başkenti Kahire’de, aralarında 'Müslüman kardeşler', 'Mısır Selefi Cephesi'nin de bulunduğu birçok grubun protesto yapması bekleniyor. (Kahire)

- Uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişki gelişmeler izleniyor. (Erbil)

GÜNCEL

- Türkiye’yi ziyaret eden 4. Papa olan Katolik Hıristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devleti Başkanı Papa Francesco, Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelecek. (13.00-Ankara)

- Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Papa Francesco, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret edecek ve ortak açıklama yapacak. (17.00-Ankara)

- Hatay Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yemin töreni düzenlenecek. (10.00-Hatay)

- Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi Seyfullah Gülen (72), Erzurum'da bir süredir tedavi gördüğü Özel Şifa Hastanesi'nde sabah saatlerinde vefat etti. Konu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Erzurum)

- Polis kurşunuyla ölen Emrah Barlak davasında karar açıklanacak.

İzmir'in Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde 12 Ağustos 2012 tarihinde ehliyeti olmayan Erhan Barlak'ın polis aracına çarpmasının ardından çıkan kavgada polis memuru İ.K.'nin silahından çıkan kurşunla ağabey Emrah Barlak'ın öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı olayla ilgili devam eden davada bugün karar açıklanacak. (İzmir)

SPOR

- Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 11. Haftasında Akhisar Belediyespor-Konyaspor ve İstanbul Başakşehir-Bursaspor karşılaşmaları oynanacak. (19.00-20.00-Manisa -İstanbul)

- PTT 1. Lig’de 11. Hafta maçları Samsunspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Giresunspor – Antalyaspor karşılaşmalarıyla başlayacak. (18.00-19.30)

- Süper Lig’in 11. haftasında Eskişehirspor’u konuk edecek Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarına devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki taraftarlarına ulaştırmayı amaçlayan Fenerium, Ortaköy Muallim Naci Caddesi’nde yer alan yeni mağazası, Başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculardan Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Alper Potuk ve Pierre Webo'nun katılımıyla açılacak. (14.30-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.