Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya’da Beydağı Konteynerkenti'nde kalan Suriyeli sığınmacılarla iftar yemeğinde bir araya gelecek. (19.45-Malatya) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AGİT Seçim Gözlem Misyonu Başkanı Geert Hinrich Ahrens...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya’da Beydağı Konteynerkenti'nde kalan Suriyeli sığınmacılarla iftar yemeğinde bir araya gelecek. (19.45-Malatya)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AGİT Seçim Gözlem Misyonu Başkanı Geert Hinrich Ahrens ve heyetini Seçim Koordinasyon Merkezi’nde kabul edecek. (17.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir’de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunacak. İhsanoğlu, kanaat önderleriyle toplantı yapacak, düzenlenen iftar programına katılacak. (13.030-20.20-İzmir)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İstanbul Bağcılar’da Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu yetkilileriyle buluşacak. Demirtaş Batman’da ise halk temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri ve kanaat önderlerine hitap edecek, basın mensuplarının sorularını cevaplandıracak. (12.30-17.30-İstanbul-Batman)

POLİTİKA

- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’da. Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra, Belediye Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeğine katılacak ve halka hitap edecek. (19.00-20.30-21.00-Muğla)

- Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek, Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Demokratik İslam Kongresi Sözcüsü Fadıl Bedirhanoğlu, PM Üyesi Cüneyt Caniş'in de aralarında olduğu kalabalık bir heyet Hakkari’yi ziyaret edecek. (14.00-Hakkari)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray’da valiliği, belediyeyi ve ticaret borsasını ziyaret edecek. Toplu temel atma ve açılış törenine ve iftara katılacak. (16.30-20.30-Aksaray)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılacak. (20.00-Trabzon)

- TBMM’de AK Parti ve CHP grup toplantıları yapılacak. (11.15-13.30-Ankara)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve heyeti makamında kabul edecek. (13.00-Ankara)

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve heyeti makamında kabul edecek. (16.30-Ankara)

DÜNYA

- İsrail'in Gazze'ye hava ve karadan sürdürdüğü saldırılarda iki haftada 500’ün üzerinde Filistinli öldü, 3 binden fazlası ise yaralandı. Gelişmeler takip ediliyor.

- Ukrayna’nın Donetsk bölgesi üzerindeyken vurularak düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçak ile ilgili gelişmeler takip edilecek. (Kiev)

- Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşecek. (Erbil)

- AB dışişleri bakanları Gazze, Irak ve Ukrayna’daki gelişmeleri görüşmek üzere bir araya gelecek. (Brüksel)

- KKTC'de Sevimli Dostlar Derneği, Filistin, Suriye ve Irak'ta yaşananları protesto etmek için yürüyüş düzenleyecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm alanlarının da fotoğrafını çekecek (Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi) özel donanımlı 5 uçağın Esenboğa Havalimanı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Uçak Hangarından startını verecek. (10.00-Ankara)

- İstanbul’da KCK, Balyoz ve yolsuzluk soruşturmalarını yürüten emniyet mensuplarının gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8 asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan ‘mühimmat patlaması’ davasının Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülmesine devam edilecek.

SPOR

- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2 ayrı basın buluşması düzenliyor. Buluşmaların ilkinde Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki antrenman öncesinde röportaj verecek. A Milli Takım tüm kadro, teknik ekip ve TBF Başkanı Turgay Demirel Atatürk Havaalanı’nda imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (09-30-13.30-İstanbul)

- Profesyonel lig takımlarının yeni sezon kamp çalışmaları takip ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.