Çiftliközülüler hasret giderdi

Çiftliközülüler hasret giderdi

Derbent'e bağlı Çiftliközü Mahallesi sakinleri ve Konya'da ikamet eden Çiftliközülüler bir araya gelerek hasret giderdi.

Şehitlerin ve geçmişlerin ruhuna okunan beş Hatmi Şerif'in de duasının yapıldığı programda katılımcılara çiğköfte ikram edildi.  Toplantıya Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Derbent Belediye başkanı Hamdi Acar, Derbent Müftüsü İsa Topuz, Çiftliközü doğumlu olan Selçuklu Millî Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile Konya’da ikamet eden Çiftliközülüler katıldı. “Dünden Bugüne Çiftliközü” isimli sinevizyon gösterimi ile başlayan programda Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaş bir konuşma yaptı.  Bu tür programların sürekli yapılması gerektiğini ifade eden Aziz Kayabaş, “birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Birçok şehirde çok önemli makamlara gelmiş Çiftliközülü kardeşimiz var. Birçok şehirde Çiftliközülü işadamı bulunuyor. Bir araya gelmek hem birlik ve beraberliğimizi güçlendirir, hem de Çiftliközülülerin Çiftliközü’ne katkısını artırmış oluruz” dedi ve bir sonraki toplantının Çiftliközü’nde yapılması konusunda temennide bulundu. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da yaptığı konuşmada, bu buluşmanın Derbent ilçesi ve mahallelerine örnek olması konusunda önemli olduğunu, Çiftliközü sakinlerinin her zaman ilkleri başardıklarını, birlik ve dayanışma da hep başı çektiklerini ifade etti.  Çiftliközü’nde kurulan süt ve sulama birliği gibi birliklerin hem bölge halkına hem ülke ekonomisine fayda sağladığını da bildiren Acar, önümüzdeki günlerde faaliyete girecek olan Aladağ kayak merkezinden Çiftliközü sakinlerinin ekonomik açıdan faydalanacağını belirterek, gerçekleşen bu birliktelik için Çiftliközülüleri tebrik etti.

Programda şehitlerin ve geçmişlerin ruhuna okunan beş Hatmi Şerif’in de duası yapıldı. Neşe içinde geçen programda uzun zamandır bir birini görmeyen Çiftliközülüler hasret giderdiler.  Misafirlere çiğköfte, pasta ve çay ikram edildiği programın sonunda toplantıya maddi olarak destek veren iş adamı Hacı Hasan Yıldırım’a Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.