Çifte standart uyguluyorlar!

Çifte standart uyguluyorlar!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)'nin Türkiye'yi denetim altına alması sonrası konuşan Leyla Şahin Usta, “Bu kararı çıkarmak için bir yıldır mücadele ediyorlardı. Çifte standart uyguluyorlar. Son noktaları, referandumdan çıkan karar oldu” dedi

Türkiye'nin 1949 yılında kurucu üye olarak dahil olduğu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Türkiye'nin aleyhinde alınan ve siyasi denetime alınmasını öngören raporu kabul etti. Raporda, olağanüstü halin mümkün olan en kısa zamanda kaldırılması istendi. Karar 45'e karşı 113 oyla alındı.  Hazırlanan raporda Türkiye'de özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması çerçevesinde alınan karar ve uygulamalar eleştiriliyor ve demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu iddia ediliyor. Türkiye, AKPM'nin siyasi denetim sürecinden 2004 yılında çıkmıştı. Bu karar ile birlikte ülkemiz denetim sürecinden çıkartılıp yeniden alınan ilk Avrupa ülkesi oldu.

15 TEMMUZ İLE BAŞLADI

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Asil Üyesi ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, alınan kararı gazetemize açıklamalarda bulunarak kınadı. Usta, kararı siyasi ilişkiler açısından değerlendirdi. “Bu kararı çıkarmak için bir yıldır mücadele ediyorlardı” diyen Usta, “Onlar istedikçe biz müdahale ettik. Bu kararın çıkarılmaması için engellemeye çalıştık. Ocak ayında gündeme getirmeye çalıştılar. Son noktaları ise referandumdan çıkan evet oldu. 15 Temmuz'dan sonra yaşananlar, onları iyice gerdi” açıklamalarında bulundu.

YANLIŞI YAPAN AVRUPA'DIR

AKPM Asil Üyesi Usta, Avrupa'nın çifte standart uyguladığını söyledi. Yanlışı yapan tarafın ise yine Avrupa olduğunu dile getirdi. Usta, daha sonra şunları kaydetti: “Avrupa'nın öne sürdüğü özgürlükler ve insan haklarına dair maddeler var. AKPM, üye ülkelerdeki demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin temel değerlerini tesis etmeyi amaçlıyor ve bu değerlerin uygulanmasını denetliyor.  Bizim, bütün bu konularda herhangi bir yanlışımız veya aksaklığımız yok. Biz AKPM'nin kuruculuğunu üstlenen 5 büyük ülkeden birisiyiz. 18 milletvekili ile ülkemizi temsil ediyoruz. Gerekli adımı atacağız.”

2 MİLLETVEKİLİ KARARI ONAYLADI

Leyla Şahin Usta, özellikle bir konuda ciddi üzüntü yaşadığının altını çizdi. Türkiye'nin 18 milletvekili ile AKPM'de Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlatan Usta, “2 HDP Milletvekili, ülkemiz için aleyhte olan bir karar için evet verdi. Bu çok acı bir tablo” diye konuştu. Usta, “Ülke içinde birtakım sıkıntılarımız olabilir. Bunu kabul ederim. Fakat dışta birliktelik göstermek yerine aleyhte karar alınmasını alkışlamak doğrusu kabul edilebilir bir şey değil. Bunu yapmamalılardı. Şimdi daha iyi anlıyoruz bunların kime hizmet ettiklerini” dedi.

İŞLEYİŞİN BOZULDUĞUNU İDDİA EDİYORLAR

AKPM Türkiye raportörleri Estonyalı Marianne Mikko ve Norveçli Ingebjorg Godskesen tarafından hazırlanan raporun gerekçelerini de anlatan Usta, meclisin ortaya attığı iddialarına da yer verdi. Usta, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’de özellikle terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması çerçevesinde alınan karar ve uygulamalar eleştiriliyor. Demokratik kurumların işleyişinin bozulduğunu iddia ediyorlar.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum