Chp'li Özel: Ak Parti 12 Eylül Dönemine Rahmet Okutuyor

Chp'li Özel: Ak Parti 12 Eylül Dönemine Rahmet Okutuyor

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti hükümetinin uygulamalarıyla 12 Eylül dönemine rahmet okuttuğunu söyledi. CHP Milletvekili Özel, “AK Parti hükümetinin bu uygulamalarını GATA Palas’taki yatağından gören Kenan Evren, bu uygulamaları...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti hükümetinin uygulamalarıyla 12 Eylül dönemine rahmet okuttuğunu söyledi. CHP Milletvekili Özel, “AK Parti hükümetinin bu uygulamalarını GATA Palas’taki yatağından gören Kenan Evren, bu uygulamaları gördükçe gülümsüyor ve, ‘Aferin bizim çocuklara, boynuz kulağı geçti.’ diyor.” dedi.

AK Parti’nin 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında yaptıkları yetmezmiş gibi şimdi yargının normlarını da değiştirmeye başladığını belirten Milletvekili Özel, Türkiye’yi en az 30 yıl geriye götürecek bir kanun hazırlığıyla karşı karşıya olduklarını bildirdi. Özel, “Bu Türkiye’de darbe döneminde dahi uygulanmayan ve polisin yetkilerini arttıran ve somut kanıttan bütün dünya gerçekliği yadsınamaz derecede ortada olan kanıta doğru giderken burada şüphe, makul şüphe gibi kavramlara doğru gerilemeye başladı her şey. Bu, kanıtların aranması noktasındaki irade. Bu, AK Parti’nin bugün 17 ve 25 Aralık operasyonlarından kurtulmakla tatmin olmadığını, hakkında daha yapılacak çok daha soruşturma olduğunu ortaya koyuyor.” diye konuştu.

'ERDOĞAN, MUSSOLİNİ’'İN İNTİKAMCI DEVLET ANLAYIŞINI ÖRNEK ALIYOR'

Diğer taraftan da toplumsal olaylara tahammülsüzlük konusunda birtakım hazırlıkların yapıldığını vurgulayan Özel, “O da aslında, ‘Bir TOMA’ya karşı 10 tane TOMA alacağız’ diyen intikamcı, meydan okuyan ve şiddet yanlısı bir devlet dili kullanıyor. Daha doğrusu devletin darbe dönemlerinde olduğu gibi bir şiddetin dilini kullanmaya çalışıyor. Oysa modern demokrasilerde devletler şiddetin dilini değil, barışın ve şefkatin dilini kullanırlar. ‘Bir TOMA’ya karşı 10 tane TOMA alacağız’ demek, bu intikamcı devlet dilini, Mussolini’nin intikamcı devlet anlayışını ortaya koymaktır. Bu cezaevlerinde tecritlerden tutun da ilave gözaltında yapılan zulümlere, cezaevlerinde yapılan kötü koşullarda insanların cezalarını çekmesi, her şey Recep Tayyip Erdoğan’ın Mussolini’nin intikamcı devlet anlayışını örnek aldığını göstermektedir. Şimdi Anayasa Komisyonu’na sevk edilmekte olan yeni yargı paketi de bundan sonra toplumsal olaylara karşı çok daha müdahale edileceğini, çok daha ani refleks gösterileceğini, çok daha ağır cezalar verileceğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

'12 EYLÜL’Ü ARATIR GÜNLERE GELİYORUZ'

Buna karşı Adalet Komisyonu’nda direneceklerinin altını çizen Özel, “Genel Kurul’da da direneceğiz ama buna en büyük direnişi, karşı çıkışı vatandaşlarımızın göstermesi gerekiyor. Daha özgür, daha çağdaş, daha demokratik, kendilerini güvende hisseden, çocuklarını ekmek almaya yolladıklarında başından bir kapsülle vurulup eve cenazesi döner mi diye korkan, üniversiteye gönderdiği çocuğunu küçük bir olayda sert müdahale sonucunda aylarca yoğun bakımda kalıp hayatını kaybeder mi diye korkan annelere, babalara şunu söylüyoruz. İlk önce bu faşizm zihniyetini kırmak lazım. Yoksa yavaş yavaş 12 Eylül’ü de aratır günlere geliyoruz.” dedi.

GATA Palas’taki yatağında doğrulan Kenan Evren’in, bu uygulamaları gördükçe gülümsediğini dile getiren Özel, “Kenan Evren bunlara, ‘Aferin bizim çocuklara, boynuz kulağı geçti.’ diyor. Kenan Evren’in kendisi için tanımladığı ama kullanmadığı yetkileri kullanan bir hükümet ve bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. 12 Eylül’e rahmet okutuyor. 12 Eylül’ün hayatta olmayanlarına rahmet okuturken hayatta olan başmimarı Kenan Evren’e, ‘Boynuz kulağı geçti, aferin bizim çocuklara.’ dedirtiyorlar.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.